fbpx

HDZ GUBI KONTROLU POMORSKOG DOBRA Radeta stopirao imenovanje novih članova Vijeća za dodjelu koncesijskih odobrenja

Odbor za izbor i imenovanje na čelu s predsjednikom Gradske organizacije SDP-a Danielom Radetom stopirao je odluku o imenovaju novih članova Vijeća za dodjelu koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru, a nova imena predložena su nakon što je predstavnik Lučke kapetanije Zadar Nedjeljko Sjauš otišao je u mirovinu.

Adela Frank s Nezavisne liste Enia Meštrovića podržala je prijedlog Lučke kapetanije, no kod utvrđivanja imenovanja Batura izrazila je nedoumicu jer je predsjednik Vijeća Tomislav Korona pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom. Duško Vuković (SU) je, naravno, podržao ovaj prijedlog, ističući kako je dobro da je predloženi član iz istog odjela jer je riječ o odlukama iz njihove nadležnosti.

Presudan je bio glas “protiv” SDP-ovog Daniela Radete koji je iskoristio svoju poziciju predsjednika Odbora kao predlagatelja za skidanje ove točke s dnevnog reda nadolazeće sjednice Gradskog vijeća.

Radeta: Treba statu na kraj otimačini pomorskog dobra u Zadru

“Otimačina pomorskog i javnog dobra u Zadru i Zadarskoj županiji traje preko 30 godina, sve pod krinkom i uz blagoslov nekakvog Vijeća za dodjelu koncesija. Upravo ovo HDZ-ovo Vijeće sastavljeno od 5 članova, 2017. godine na upit novinara nije znalo odgovoriti je li izdano 2 ili 40 koncesijskih odobrenja. Kako bi siroti i znali, kada o ničem nisu niti odlučivali, već su samo potpisivali dekrete iz Medulićeve. Danas, gotovo da ne postoji pedalj pomorskog dobra, to jest plaže ili prostora koji nije otet od građana ili se tek planira oteti. Kako bi tom stali na kraj, za početak, treba na kraj stati ovakvom HDZ-u”, istaknuo je Radeta.