fbpx

LOŠEG MIJENJA GORIM Plenković na mjesto ministra Ćorića postavlja Davora Filipovića?

Premijer Andrej Plenković izvijestio je jučer da su mu članovi Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika HDZ-a na zajedničkoj sjednici dali mandat za rekonstrukciju vlade, ne otkrivajući rokove, imena i broj ministara koje bi obuhvatila.

Jutarnji list u današnjem tiskanom izdanju piše kako će Plenković maknuti Tomislava Ćorića te da je njegov mogući nasljednik Davor Filipović.

Zasad nema nikakve potvrde te informacije.

Radi se o neuspješnom HDZ-ovom kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika. O njegovim sposobnostima govori mnoštvo nebuloza kojih smo se naslušali.

Od onih da će mu, ako postane gradonačelnik, prioritet biti izgradnja tvornice za proizvodnju cjepiva protiv koronavirusa do mnoštva drugih.

“Sva tijela stranke dala su mi potporu za promišljanja o rekonstrukciji vlade kako bismo u zadnje dvije i pol godine našeg mandata krenuli osnaženi, osvježeni u ispunjavanju našega programa i realizaciji svih ciljeva koji su pred Hrvatskom”, rekao je Plenković jučer nakon zajedničke sjednice stranačkih tijela u Karlovcu.

U medijima se kao potencijalni kandidati za smjenu spominju ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, ministar rada mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović te potpredsjednik vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević., doznaje index.hr