fbpx

LOVRINOVIĆ: “Sada uvoditi euro ne može prijatelj Hrvatske”

“Poznati američki nobelovac Joseph Stiglitz ponovo je upozorio Plenkovićevu vladu i javnost da su moguće štete od vođenja eura neusporedivo veće od koristi. To ponavlja već nekoliko godina. Uvoditi euro u ovakvoj situaciji radikalne destabilizacije na mnogim područjima može samo onaj koji Hrvatskoj ne želi dobro – da ne kažemo njen neprijatelj”, komentirao je prof. ekonomije Ivan Lovrinović istup nobelovca na 8. Kohezijskom forumu koji je održan u Bruxellesu.

Time se Stiglitz pridružio sve većem broju domaćih i stranih ekonimista koji upozoravaju Hrvatsku kako u trenutku ovakve krize i inflacije ne bi ni pod koju cijenu trebala srljati u eurozonu.

“Inflacija će u Hrvatskoj trajati dugo, euro uvodimo u najgorem trenutku”, upozorio je nedavno Željko Lovrinčević s Ekonomskog instituta u Zagrebu.

Što nas čeka Hrvatima je objasnio i bivši grčki ministar financija Yanis Varoufakis, koji je ujedno razotkrio i sve laži koje nam Plenković i ekipa servira oko eura. Grci dobro znaju kako su prošli uvođenjem eura:

Na ono što nas čeka upozorio je i prof. Ljubo Jurčić. Objasnio je i zašto se za ulazak u eurozonu traži da inflacije u zemlji ne bude veća od 3 %. U Hrvatsko je trenutno dvostruko veća, oko 6 %.


VEZANI ČLANCI

NOBELOVAC STIGLITZ UPOZORAVA HRVATSKU: “Trebali biste pričekati s uvođenjem eura!”