fbpx

NIJE BILO BOMBE U DRONU Je li Plenković namjerno dizao paniku kako bi javnost zaboravila korumpirane ministre?

“Sada smo i službeno saznali da su premijer i ministar obrane manipulatori koji su svjesno dizali paniku i građanima utjerivali strah u kosti. Sve to kako bi javnost zaboravila na korumpirane ministre. HDZ nikada nije prestao biti stranka opasnih namjera”. Tim je riječima SDP-ovka MIrela Ahmetović komentirala nalaz Centara za kriminalistička istraživanja ‘Ivan Vučetić’, gdje na letjelici koja je pala na zagrebački Jarun nisu pronađeni tragovi eksploziva. To je suprotno dosadašnjim tvrdnjama Vlade i Ministarstva obrane.

Premijer Plenković danima je tvrdio kako je na letjelici bila bomba, a ministar Mario Banožić da je, citiramo, ‘imala 120 kilograma’.

Sada je jasno da zastrašivanje građana oko palog drona, kao i cijela predstava sa snažnim hrvatskim angažmanom oko rata u Ukrajini ima samo jedan cilj, pomaknuti pažnju javnosti sa korumpiranih i nesposobnih ministara Plankovićeve vlade. Je li Plenković zaista bio spreman izazvati Treći svjetski rat, vjerojatno nuklearni, kako bi zataškao korupciju u svojoj Vladi?

Umjesto da su udarne vijesti u medijima uhićenja, nerad i propusti HDZ-ovih ministara, narod se plaši ratom u Ukrajini, s kojim Hrvatska nema ništa.

Umjesto da u medijima slušamo koliko je objekata obnovljeno nakon potresa, daju nam samo informacije o tome koliko je Ukrajinaca izbjeglo te koliko je ruskih vojnika poginulo.

Umjesto da se mediji bave korumpiranim ministrima Horvatom i Aladrovićem, bave se samo Kijevom.

Umjesto da se u Hrvatskoj organiziraju okrugli stolovi i tematske konferencije oko uvođenja eura, što će izravno pogoditi hrvatske građane, mi konstantno slušamo o samo vijesti o Ukrajini.

Zamagljivanje situacije i spinovi sada su već poznata Plenkovićeva taktika. Sjećate se kako je majstorski prebacio pažnju javnosti sa izgubljene arbitraže u INA-i, na informaciju da će Vlada RH otkupiti tvrtku. Od toga, naravno, nije bilo ništa.

Isto se sad događa i sa ratom u Ukrajini.

Prema Plenkovićevom angažmanu i izjavama, stječe se dojam kao da Hrvatska ratuje.

Kako to da premijer nije toliko angažiran oko problema u vlastitoj zemlji kao u Ukrajini? Njemu su Hrvati izgleda manje važni od Ukrajinaca.

Sve dok se oni bave ruskom agresijom, a ne HDZ-ovom korupcijom, tako će biti i dalje, a uvođenje eura nam kuca na vrata.