fbpx

Njemački investitor povukao se iz Una televizije, jedini vlasnik postala tvrtka povezana s Dodikom

Investitor iz Njemačke povukao je svoja sredstva iz projekta Una televizije povezane s obitelji srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, tvrde u petak lokalni mediji u BiH.

“Foundcenter Investment GmbH iz Berlina, dosadašnji većinski vlasnik firme Una World Network, potpuno se povukao iz projekta čiji je cilj bio stvaranje regionalne TV postaje ‘Una’ i kao jedini vlasnik ostala je firma Infinity Media Banja Luka, koja se povezuje s obitelji Dodik”, objavio je banjolučki portal capital.ba, specijaliziran za praćenje financijskih i gospodarskih tema.

Kako je navedeno, promjene u vlasničkoj strukturi registrirane su rješenjem Okružnog privrednog suda u Banjoj Luci od 24. veljače ove godine, od kada je jedini vlasnik Une firma Infinity Media koja pripada Infinity International Group. Prije toga njemački je investitor imao 80 posto vlasničkog udjela, a banjolučka tvrtka 20 posto.

Emitiranje počeli kraj prošle godine

Televizija Una emitiranje je započela potkraj prošle godine, a tome je prethodila ambiciozna medijska kampanja. Registrirani su za proizvodnju filmova, video filmova i televizijskog programa. U sastavu Infinity International Group djeluje i tvrtka Prointer ITSS, specijalizirana za računalnu opremu i informatičku potporu, koja je s obitelji srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika povezana preko njegovog sina Igora.

Prointer je pak prošle godine postao vlasnikom banjolučke Alternativne televizije (ATV), koja je od neovisnog medija ubrzo postala glasnogovornikom režima u Republici Srpskoj pa je zbog toga dospjela na popis tvrtki pod sankcijama Ministarstva financija SAD, nakon što su uvedene i sankcije Miloradu Dodiku i njegovom pravom savjetniku Milanu Tegeltiji. Tvrtka Prointer nije formalno pod sankcijama, no Microsoft im je u veljači oduzeo zastupničku licencu.