fbpx

SADA JE SVE JASNO: Dukić izbjegao raspravu o Domu županije pa otišao na rođendan Nadbiskupu

Za vrijeme rasprave o temi da se povijesna zgrada u kojoj je Dom županije, ostavi građanima Zadra umjesto da se preda Zadarskoj nadbiskupiji, gradonačelnik Branko Dukić, znakovito, nije bio u Gradskoj vijećnici. Time je jasno poslao poruku građanima i izrazio svoj politički stav o toj temi. Moramo priznati da nas je to začudilo, naime, gradonačelnik vrlo rijetko izražava svoj politički stav.

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić nije želio sudjelovati u borbi za zadarski interes, interes građana grada Zadra, interes ljudi koji su ga legitimno izabrali za gradonačelnika. Izabrali su ga za osobu koja bi trebala voditi ovaj grad i štititi njegove interese kao i interese njegovih građana. No, Dukić se nije želio zamjeriti. Nije se želio zamjeriti onima koji odlučuju o njemu kao i o njegovoj poziciji i njegovoj budućnosti.

Gradonačelnik Dukić, s druge strane, svoj jasan stav pokazao je sudjelovanjem na rođendanskoj proslavi onoga koji odlazi s mjesta zadarskog nadbiskupa. Sada je sve puno jasnije.