fbpx

ŠOKANTNA PORUKA I NOVA PRIJETNJA MINISTRICI: ‘Zar vi stvarno mislite da su vlasnici Omege poginuli slučajno?’

‘Matić je bio potpuno sluđen i rastresen jer je očekivao da će ga hapsiti zbog poslova vezanih uz Omega Software i izravno mi je rekao: ‘Koji mi je k…. sve ovo trebalo, pokupit će me prije ili kasnije, moram pod hitno prodavati firmu”, tvrdi Nacionalov izvor

‘Zar vi stvarno mislite da su vlasnici Omega Softwarea poginuli slučajno?” riječi su to koje je Nataši Tramišak, ministrici regionalnog razvoja i fondova Europske unije u prosincu prošle 2021. godine, nekoliko dana nakon što su na autocesti Rijeka-Zagreb poginuli vlasnici te tvrtke, supružnici Ivan Matić i Margaret Meštrović Matić, uputila jedna djelatnica u njezinu Ministarstvu. “Potpuno je neobično da su se tako bogati ljudi vozili u rent-a-caru”, napomenula je ta djelatnica.

Bio je to zadnji u nizu okidača zbog kojeg je ministrica, nakon uhićenja svoje prethodnice Gabrijele Žalac, počela preispitivati poslove i ugovore koje je ta tvrtka imala s Ministarstvom i dodatno posumnjala da nešto s ugovorima tvrtke Omega Software, radi koje ju je u svibnju 2021. kontaktirao Milijan Brkić.