fbpx

TODORIĆ ŠOKIRAN NOVIM MINISTROM Iznio šokantne podatke o Paladinu

Dugo je premijer Andrej Plenković tragao za novim ministrom graditeljstva, nasljednikom Darka Horvata, koji je nakon nedavnog privođenja odstupio s dužnosti. Kada su koalicijski partneri HDZ-ove Vlade odbili premijerov prijedlog da tu poziciju preuzme HNS-ov šef Stjepan Čuraj, spekuliralo se da bi tu poziciju mogao preuzeti netko iz vladajuće stranke. No umjesto toga premijer se odlučio za stranci bliskog, ali ipak nestranačkog mladog menadžera Ivana Paladina čije je ime izazvalo veliku pažnju u javnom prostoru posebice sada kada traje ruska invazija na Ukrajinu. Naime, novi ministar blizak je ruskim poduzetnicima koji djeluju na teritoriju naše zemlje, a s nekima od njih upoznat je i bivši gazda Agrokora Ivica Todorić koji je na to imenovanje burno reagirao na društvenim mrežama pitajući se je li doista moguće da Plenković za ministra predlaže Paladina.

”Ponovno je pitanje sposobnosti novoga kandidata za funkciju ministra u Vladi RH. Ukoliko njegovu kompetenciju Plenković i njegov kabinet ne mogu provjeriti neka se maknu s posla koji rade. Treba obaviti poziv prema nekoliko osoba i sve sa sazna”, kaže Todorić te dodaje da ga je baš ta spoznaja zgrozila. Naime, kako napominje novi ministar Paladin bio je project manager u tvrtki Titan grupa u kojoj je suvlasnica supruga nekadašnjeg drugog čovjeka Sberbank Maksima Poletajeva, donatora HDZ-a.

”Plenković je u zajednici sa Maksimom Poletajevim aktivno radio na otimanju, pljački Agrokora. Što nakon ovoga dalje govoriti? Plenković precizno znade da je Paladin izuzetno poslušan, znade da je nesposoban za funkciju koju treba preuzeti, a svjesni su da kandidat neće ništa odraditi.

Važna je poslušnost

“Međutim to govori nešto drugo, Plenkovića i njegove ortake ne interesira kvaliteta suradnika, važno je samo da je osoba poslušna. Plenkovića ne interesira Republika Hrvatska, njegovi građani, Zagreb, Petrinja, niti društveno-političko, ekonomsko, socijalno, demografsko stanje u državi.

“Što je gore to bolje i lakše vlada”, zaključio je Todorić.