fbpx

Albanac u Hrvatsku pokušao prošvercati 7.5 kila heroina

Sedam i pol kilograma heroina pronađeno je u posebno izrađenom bunkeru automobila kojim je 46-godišnji Albanac u petak pokušao ući u Hrvatsku na graničnom prijelazu Klek, objavila je danas dubrovačko-neretvanska policija.

U policiji kažu da je nakon osnovne granične kontrole vozilo albanskih oznaka izdvojeno u drugu liniju radi detaljnije kontrole.

U stražnjem dijelu vozila uočena je pregrada

“Vozilo je potom pregledano u suradnji s djelatnicima carine te je na stražnjem dijelu uočena pregrada, odnosno bunker. Pregledu se priključio i vodič službenog psa za detekciju droga sa psom koji je reagirao na prisutnost droge u vozilu, nakon čega je zatražen nalog za pretragu”, ističu iz policije.

U subotu, 2. travnja, temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, pretragom vozila u bunkeru je pronađeno 14 paketa s ukupno 7.46 kilograma heroina.

“Droga je uz potvrdu oduzeta, a albanski državljanin je nakon dovršene kriminalističke istrage pritvoren uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama”, stoji u policijskom priopćenju.