fbpx

BARTULICA: Dok su desničari branili Hrvatsku, komunisti su se bavili pretvorbom

Gostujući u Pressingu Ilije Jandrića na N1 televiziji predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica objasnio je zašto se protivi mogućem pomilovanju Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

U tom kontekstu rekao je kako ima dojam da su u Domovinskom ratu ratovali desno orijentirani Hrvati, dok su djeca komunista sudjelovala u pretvorbi i privatizaciji uz povlaštene menadžerske kredite.

“Puno se devedesetih kad sam došao govorilo o lustraciji, o tome kako se suočiti, kako se odnositi prema bivšim komunistima. Mnogi su ušli u HDZ. Ta Tuđmanova pomirba otprilike meni i danas izgleda tako da su ovi s desne strane bili u rovu i ratovali, uz čast iznimaka, bilo je i iznimaka.

A ovi koji su dolazili iz komunističkih obitelji su imali pristup menadžerskim kreditima, bavili su se pretvorbom i danas imaju poluge moći”, rekao je Bartulica.

Voditelj je konstatirao da je to prilično pojednostavljeno.

“To je moj dojam. Ja govorim o tome da danas Anto Nobilo, umjesto da se ispričava što je kao javni tužilac služio komunističkoj vlasti, on ima drskost da traži pomilovanje za osuđene. Ja nemam ništa protiv milosrđa, ako se to spominje kao pojam, ali osnovna pravednost traži da svatko dobije što mu pripada”, rekao je Bartulica.