fbpx

BRAJKOVIĆ: Stavite Zadar ispred vlastitih interesa i borite se za svoje Jazine!

Kako je najavljeno, ispred dvorane Jazine večeras je održan mirni prosvjed protiv rušenja Jazina u organizaciji inicijative građana #Jazinezauvik #ZadarZadranima, piše 057info

“Svjedoci ste raznih pritisaka i pokušaja da se ovaj prosvjed ispolitizira ali naši su zahtjevi jasni: tražimo od institucija Grada da hitno pokrenu proceduru u smjeru obnove i trajne pravne zaštite dvorane Jazine s pripadajućim prostorijama. Želimo da se u njoj trajno smjeste mlađe kategorije, rekreativne lige i klubovi koji su terenutno prisiljeni igrati ligaške utakmice po školskim dvoranama. Isto tako, tražimo da se u suradnji struke, zainteresiranih udruga i javnosti osnuje Radna skupina koja će osmisliti koncept i realizaciju projekta budućeg Muzeja Zadarske košarke na jedinom mjestu koje se ima pravo nazivati tim imenom: Muzej Zadarske košarke – dvorana Jazine.”, poručila je inicijativa nezadovoljnih građana uoči prosvjeda.

“Ovdje smo kako bi bili svjetlo i inspiracija svima drugima da dođu na idući prosvjed i potpisati kad budemo na trgu skupljali potpise. Ja se nadam se da ego neće pojesti nikoga tko nije ovdje, da smo kršćani kako volimo tvrditi da jesmo i da smo u stanju oprostiti onima koji su se pogubili i izdali nas šest puta. Dajte malo mozga, a više Zadra ispred sebe i vlastitih interesa. Borite se za svoje Jazine”, poručio je predsjednik MO Poluotok Frane Brajković.

Na prosvjedu je govor održao i poznati Zadranin Venci Jurin koji se prisjetio hrvačkog turnira sa Zadranima koji nisu više među živima.

“Zadnji put samo ovdje nastupao kao hrvač 1958. godine kada su Jazine tek napravljene. U Jazinama smo svu svoju mladost ostavili, nemojmo dozvoliti rušenje dvorane, kazao je Jurin nakon čijeg su govora prosvjednici s transparentima “Kalmeta ti nisi Zadar”, “Boro ne se**”, “Uprava odlazi” i prekriženim natpisom HDZ”, zapalili baklje.

Foto: Saša Čuka