fbpx

GRAĐANSKA AKCIJA “Inicijativa za Poluotok” priprema peticiju za smjenu Marija Paleke!

Građanska „Inicijativa za Poluotok” priprema peticiju za smjenu direktora Turističke zajednice Grada Zadra Marija Paleke. Zasada smo dobili samo neslužbenu potvrdu te informacije od nekolicine ljudi uključenih u ovu inicijativu, a više bi se moglo znati u četvrtak nakon što inicijatori definiraju detalje ove građanske akcije.

Da su pripreme već započele, pokazuje i tekst peticije koji nam je dostavljen, a koji, naravno, još može biti i promijenjen.

“S ciljem napretka turizma u Zadru, ali i boljeg suživota stanovnika grada, turista i svih pružatelja usluga u turističkom sektoru, smatramo da je potrebno postaviti na čelo Turističke zajednice osobu koja će raditi u tom smjeru, osobu sa stručnim znanjem te vizijom održivog razvoja kvalitetnog turizma. Sadašnji direktor Mario Paleka svojim radom nije napravio nikakav pomak u željenom smjeru, dapače, iz godine u godinu život na Poluotoku umire, a sam se Grad pretvara u kulisu i odredište masovnog turizma. Stoga predlažemo njegovu smjenu te vas pozivamo da svojim potpisom podržite tu inicijativu”, stoji u tekstu peticije kojeg bi građani Zadra trebali potpisivati.

Od gradske uprave će biti zatražena suglasnost za postavljanje štandova za prikupljanje potpisa.