fbpx

Josipa Rimac intenzivno je komunicirala s brojnim ministrima aktualne vlade, pa i sa samim premijerom

Josipa Rimac, bivša moćnica HDZ-a i državna tajnica Ministarstva uprave protiv koje se vode istrage u nekoliko važnih predmeta, izuzetno je intenzivno komunicirala s brojnim ministrima u aktualnoj vladi, a i sa samim premijerom, otkriva Nacional u novom broju.

“Josipa Rimac jedna je od poznatijih i, sve do pritvaranja zbog sudjelovanja u brojnim aferama, jedna od probitačnijih članica HDZ-a. Godinama je intenzivno komunicirala s najvećim dijelom ključnih visokih dužnosnika stranke, a to se nastavilo i za vrijeme administracije premijera Plenkovića, koji joj je povjerio poziciju državne tajnice u Ministarstvu uprave. Nakon spektakularnog privođenja i tajnih izvida koji su uključivali njeno prisluškivanje i tajni nadzor, otkrilo se da je Josipa Rimac izuzetno intenzivno komunicirala i s brojnim ministrima u aktualnoj vladi, a i sa samim premijerom”, otkriva u svom članku glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić.

Međutim, “dio te njene intrigantne komunikacije, prvenstveno njena prepiska s premijerom i nekim drugim visokim dužnosnicima HDZ-a, zagonetno je izdvojen iz opsežnog spisa, nominalno zbog toga što nije povezan s nezakonitostima zbog kojih je terete”, otkrio je također Jelinić u novom broju Nacionala. “Josipa Rimac u više je navrata preko raznih kanala vrhu stranke slala poruke da može za sobom povući veći broj ministara. (…) ‘Rušit ću ih jednog po jednog’ – poruka je to koju je bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave neformalnim kanalima nedavno poslala prema vrhu HDZ-a”, stoji u članku Nacionala.