fbpx

KAD PLENKI KAŽE ‘BOMBA’ – TAKO MORA BITI: MORH tvrdi da je dron imao aviobombu koja je eksplodirala

Kada predsjednik vlade kaže da je dron koji je pao na Zagreb imao bombu, tako mora i biti. Stoga se MORH, kojim upravlja njegov potrčko Banožić, potrudio da gradu i svijetu dokaže da je Plenković bio u pravu.

MORH naima tvrdi da je dron novio aviobombu koje je prilikom pada eksplodirala. Samo što tu eksploziju nitko nije čuo, a stakla na prozorima Studentskog doma, udaljenog svega 10-ak metara od mjesta pada, ostala su čitava. Čudna neka bomba!?

Bojnik Mile Tomić izjavio je međutim kako je na bombi pronađen upaljač. “Nedvojbeno je utvrđeno da se radilo o krhotinama aviobombe OFAB 100-120”, rekao je.

Rekao je da je bomba eksplodirala pri padu.

Ivana Bačić, glavna vještakinja za požare i eksplozije iz Centra za vještačenje “Ivan Vučetić” uzela je riječ:

“Na fragmentima i u krateru nisu pronađeni vojni eksplozivi, ni privredni eksplozivi”, rekla je. “Potvrđena je prisutnost amonijaka na mjestu pada”. Kaže i kako su pronađeni tragovi kerozina s letjelice.

“Prilikom udara došlo je do eksplozije eksplozivnog sredstva, to pokazuje nastanak kratera, raspršivanje zemlje i kamenja…”, rekla je.

Nema sumnje, ako premijer kaže da je dron nosio bombu – bomba će i biti.

Zanimljivo je pritom kako su iz MORH-a kazali kako su na ostacima bombe pronađena oljuštena žuta i plava boja, koja čine ukrajinsku zastavu.