fbpx

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ: U zadarskoj bolnici pokraden je i pokojnik! (VIDEO)

“Osobno sam upozorio ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Željka Čulinu da mu neće tko imati raditi ako bude i dalje dozvoljavao da mu politika upravlja bolnicom, jer su doktori i medicinske sestre deficitaran kadar. I evo, to se upravo događa. Iz bolnice odlaze i doktori i medicinske sestre, ustanova je kadrovski devastirana gotovo do nefunkcionalnosti. Toliki je kaos u sustavu da se čak kradu i stvari od pokojnika”, izjavio je na sjednici zadarske Županijske skupštine vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač.

“Evo, u ruci držim kaznenu prijavu zbog krađe stvari od pokojnika. Radi se o skupocjenoj jakni. Krađa se dogodila u ožujku, a počinitelj je za sada nepoznat jer se u tom neredu u bolnici ne zna tko je odgovoran za čuvanje stvari pacijenata” – rekao je Pupić Bakrač.

“To se poglavito odnosi na dodjelu specijalizacija i mobingiranja osoblja od strane glavne sestre. Usprkos našeg opetovanog upozoravanja i alarmiranja, situacija se ne popravlja nego pogoršava. Zbog ukradene specijalizacije doktorici Mariji Krpini po bolnici ordinira USKOK, a slučaj je završio i na sudu. Tamo se kao svjedok pojavio i zamjenik ravnatelja Edi Karuc.”, navodi Pupić-Bakrač.