fbpx

MILANOVIĆ: Prljavi Plenković je udbaški nasljednik. Hrvatsku vodi banda

Zoran Milanović održao je press konferenciju te je govorio o pismu u kojem generali traže pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

“Iznenadilo me to pismo. Bio sam kod Gotovine doma prije dva tjedna, ništa mi nije rekao. Ali prvo rekonstrukcija vlade”, rekao je Milanović.

“Ja sam s nekima od tih ljudi dobar prijatelj. Krešić je bio bliski suradnik Gojka Šuška. Tu je i Rojs kojem je Udba mrcvarila obitelj decenijama”, rekao je Milanović.

“Kad govorimo o Udbi, mrska mi je ta tema, ali HDZ je zalijepljen na tu Udbu kao žvakaća guma na pločnik usred ljeta na zagrebačkom kolodvoru. Taj smrad se širi 30 godina. I Plenković sad govori da je to orkestrirano od mene. Plenković, taj prljavi Plenković, će morati govoriti sa mnom o tome”, rekao je.

“Meni to pismo komplicira život”

“Pokušavaju ih uništiti u zatvoru. Meni to pismo komplicira život, ja bih radije gledao u more i govorio mudre riječi. Hoću li donijeti odluku i kakvu, ne znam. Znam da imam čistu savjest. Naravno, prvo rekonstrukcije. Plenković je udbaški nasljednik kad Čermaku i Gotovini govori ovakve stvari”, rekao je.

“Gdje je bio Plenković kad su oni bili u tamnici? Ušao je u HDZ kad ga je Jadranka Kosor na to natjerala”, rekao je.

“Prvo rekonstrukcija vlade, sokole, da vidimo više to. Kad mi netko govori o ozbiljnim presedanima, a ne zna što je to, onda neka pogleda sebe. Presedan je da ovakva banda vodi Hrvatsku. U vrijeme rata je bilo izgovora, u vrijeme Sanadera je bilo nekoliko incidenata, ali ovo sad je raspad… To je opasan presedan, a ne ovo. Ako su Perković i Mustač zaslužni za osnivanje HDZ-a, to im ne ide u prilog”, rekao je Milanović.

“Pomilovanje nije tražio bilo tko”

“Znam što sam govorio u kampanji. Ja mogu pričati što hoću. Pomilovanje nije tražio bilo tko, nego Gotovina i generali”, rekao je.

“I taj Zekanović, kojeg je Plenković kupio, kako se on odjednom od hejtera pretvorio u saveznika. Što radi DORH?” rekao je Milanović.

“Službeni stav plamenog jazavca je da sam se ja nešto dogovorio s generalima, kakva je to uvreda generalima. Neka plameni jazavac to dođe ponoviti u Zadru, neka radi sklekove pred Gotovinom, ako može ijedan napraviti. Danima nisam ništa govorio i čekam da vidim što će HDZ reći. Prvo su gledali i njuškali, pa gurali svoje terijere i evo ti danas plamenog jazavca”, rekao je.

“Čuo sam se s Gotovinom, pitao sam ga zašto mi to nije rekao prije dva tjedna”, rekao je Milanović odgovarajući na pitanje je li se čuo s Gotovinom otkako je pismo dospjelo u javnost.