fbpx

OPET PO STAROM Zamaraju javnost KK Zadrom, a ispod radara prolaze legalizacije ilegalno izdanih građevinskih dozvola i otimačina javne imovine!

Predsjednik zadarskog SDP-a i gradski vijećnik Daniel Radeta oglasio se na svom Facebook profilu na kojem ne upozorio na ilegalne radnje koje se odvijaju u Gradskom vijeću dok se javnost zamara sa problemima unutar KK Zadar. Za to vrijeme ‘ispod radara’ prolazi cijeli niz legalizacija ilegalno donesenih odluka u prošlom sazivu Gradskog vijeća, a što očito novu većinu u Gradskom vijeću ne zanima. Već je odavno jasno da vijećem Grada Zadra ponovno upljavlja HDZ sa svojim poznatim već udhhodanim kriminalnim skupinama.


UPU ZDENKO ZRILIĆ I. zapad

Dok vladajuća većina u Gradskom vijeću zamara javnost i medije beznačajnim i bezuspješnim politikama upravljanja u KK Zadar, ispod radara prolazi proces “legalizacije” ilegalno donesenih Odluka u prošlom sazivu Gradskog vijeća, legalizacija ilegalno izdanih građevinskih dozvola, otimačina javne imovine te direktno pogodovanja pročelnika i gradonačelnika Branka Dukića na Vitrenjaku.

Dakle, događa se najfiniji kriminal najviše razine uz potporu Gradskog vijeća te čini nesagledivu štetu za prostor i urbanizam, imovinu građana i proračun.
Pod krinkom urbanističkih planova i razvoja u zadarskim kvartovima, kriminalna organizacija uz “nezavisne ručice” direktno i planski pogoduju investitorima koji i nakon 30 godina i dalje neumorno jašu.

Pa krenimo redom;

1) na sjednici Gradskog vijeća 23.3.2021. HDZ je bez kvoruma izglasao nekoliko Odluka među kojima i UPU Vitrenjak I. zapad

2) na istoj sjednici, nakon mog pokušaja stopiranja donošenja ovih Odluka, u prijenosu uživo, pojavio se tada vijećnik s Kanara u kanotijeri i donjem rublju i izglasao UPU Vitrenjak I. istok. Danas je taj vijećnik predsjednik Kluba HDZ-a
VIDEO: https://youtu.be/wc28iNkmPcM

3) onda je došao ovaj novi saziv GV-a, a ove ilegalne točke koje su donesene mimo zakona i poslovnika, donesene su i bez ceste koju je Darko Kasap zaboravio razvlastiti iz JAVNOG DOBRA, a čija namjena bi bila prometnica s parkirnim mjestima za projekt od sina Zdenka Zrilića.

Dakle, nikakav Urbanistički plan od interesa javnosti, već interesni UPU za Zdenka Zrilića koji tamo gradi 7 zgrada sa 100 stanova.

Tako smo na prošloj sjednici Gradskog vijeća održanoj 15.3.2022. uz “najbitniju temu u gradu” KK Zadar, koja je nekima ponovno poslužila kao smokvin list, još jednom imali prilike vidjeti akciju HDZ-a i nezavisnih u autorizaciji i legalizaciji kriminala i pogodovanja.

Pozove li se sutra itko od njih na promjene u prostornom planiranju, pretjeranoj izgradnji, manjku zelenila i parkova, sjetite se da je to ekipa koja je na zadnjoj sjednici

JAVNO DOBRO pretvorila u privatnu prometnicu i besplatan parking za Zdenka Zrilića te “legalizirala” njegov projekt koji je nepovratno uništio zonu Vitrenjak.

Čestitke, još jednom!, napisao je Radeta