fbpx

PERINOVIĆ: “Kalmeta je radio za UDBU! Sad mi prijete HDZ-ovci jer sam to objavio”

Ustani bane, Zadrani te zovu, zovu, ustani bane nestati ćemo, piše legendarni Zadranin Ferdinand Perinoviću na svom Facebooku i nastavlja:

“Nedavno su mi na Narodnom trgu prijatelji sa smrknutim izrazom lica upozorili da ću nastradati zbog onoga što sam na fb napisao o Božidaru Kalmeti. Odgovorio sam im da, kada su fašisti dvadesetih godina zabranili upotrebu hrvatskog jezika u Zadru, da je moj djed Marko za dešpet u Jazinama zapjevao Premilenu Domovinu i da je zbog toga 3 puta bio zatvaran u logor na Musapstanu. Kao baštinik djeda Marka ja sam morao reagirati kada je Božidar Kalmeta izjavio da će se košarkaška dvorana Jazine rušiti i da će od tri tisućljetnog Zadra stvoriti Monako. Ono što je Talijanima Padova to je Hrvatima Zadar i samo nacionalna izdaja i Kalmetin materijalni interes može od Zadra napraviti Monaco. Energično se protivim rušenju dvorane jer je dvorana brand (dio tradicije i kulture grada) Zadra, grad Zadar je poznat kao grad košarke (kada se na televizijama najavljivalo da se igra utakmica u Jazinama svi su znali da se igra u Zadru), a Zadrani ponosni na natpis u dvorani: “Bog je stvoria čovika, a Zadar košarku”, kao i to da se košarka u Zadru igrala od 1929. godine, čime je označen početak košarke u Hrvatskoj. Košarkaški klub Zadar postoji od 1930. godine. Mi stariji Zadrani čisteći ruševine Zadra, paralelno smo na Atletskom stadionu i na prostoru buduće košarkaške dvorane uređivali zemljane podloge i zalijevali ih vodom kako bi mogli igrati, ne dozvoljavamo da nam bilo tko uneredi i otuđi sav naš trud, ljubav i ponos koje bi rado ostavili našim potomcima. Na žalost, Kalmeta zbog socijalne manipulacije ljudima ima mnogo svojih sljedbenika. Samo kreteni poput 13 članova HDZ i GV mogu glasati da Dom županije ne bude u vlasništvo grada Zadra. Nikada Zadar ne bi bio hrvatski da se u prošlosti Zadra većina hrvatskih Zadrana ponašala kao Božidar Kalmeta i onih 13 članova GV. Za Zadar je stradalo mnogo hrvatskih Zadrana, pa zašto ne bih i ja. Životna putanja je uvijek individualistička kao i sam njen pad. Dvorana Jazine je izgrađena 1967. godine, a KK Zadar se u dvoranu Krešimira Ćosića preselio 2008. godine. Kako se vidi dvorana Jazine nije stara, nego je ciljano zanemarena (kao i mnoga zadarska poduzeća) od strane lokalnog HDZ-a kako bi se realizirao projekt “Vrata Zadra” kojeg podržava Božidar Kalmeta. Današnjim protestom u dvorani Jazine Zadrani će se prvi put uključiti u krojenju svoje sudbine i sudbine našeg Zadra. Kada bi se otvorio dosje HORA, kojeg lokalni HDZ skriva kao zmija noge, vjerojatno bi potvrdio istraživanja prof. dr. sc. Ive Pederina u kojem je, pored ostalih „stradalnika komunizma“ i Božidar Kalmeta radio za UDBU. Treba lustrirati Božidara Kalmetu, a ne rušiti dvoranu Jazine. Dobro jutro!”, napisao je Perinović.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1314987135692760&id=100015444580284&__cft__[0]=AZWXJr1LryQ0BwJllktPe4gUQuPrcpuGhTfWhVRhVJJSeVctr-RcixZD-VpYUFLz9iggWRBw1xYmEIoNgAgCRFuZdE3lYnFj4ZNqhpzSbiTDNCLfKOtaqh6_r03tSfGeSog&__tn__=%2CO%2CP-R