fbpx

PLENKOVIĆ DAJE JOŠ 100 MIL. EURA ZA UKRAJINCE: Ako vam je potres srušio kuću, tražite njihovo državljanstvo!

Hrvatska će povećati pomoć prijateljskom ukrajinskom narodu i u sklopu globalne inicijative Global Citizen Impact osigurati dodatnih 100 milijuna eura za pomoć i zbrinjavanje ukrajinskih izbjeglica, najavio je u subotu hrvatski premijer Andrej Plenković.

“Hrvatska obećava dodatnih 100 milijuna eura pomoći ukrajinskim izbjeglicama” koji će trebati prihvat u Hrvatskoj, rekao je.

“U ova teška vremena za ukrajinski narod, nastavit ćemo našu potporu, solidarnost i pomoć u ovim trenucima u kojima smo uz Ukrajinu i Ukrajince”, zaključio je premijer.

Njegovu su izjavu s osobitom radošću dočekali Hrvati kojima od potresa, dvije godine, nisu obnovljene kuće i stanovi. Očito da za premijera, Petrinjci, Zagrepčani i ostali ne trebaju potporu, solidarnost i pomoć, već samo Ukrajinci.

“Ako vam je prije dvije godine srušena kuća u potresu, osoba ste s invaliditetom, nezaposleni ili penzić, krajnje je vrijeme da odete u ambasadu Ukrajine (Voćarska cesta 52) i zatražite azil.

Ili da se svi izjasnimo kao Ukrajinci pa se možda stvari počnu rješavati?”, sarkastično je komentirao Plenkovićevo razmetanje našim novcima aktivist Ivan Pokupec.