fbpx

Policija prijavila ženu zbog Fejs statusa u kojem piše da specijalci “glume gljive”

Aktivistica Vladimira Mascarell (59) sudjelovala je jučer na prosvjedu za zaštitu prostorija bračkog Vatrogasnog doma, odakle je napisala Facebook status “specijalci glume gljive, ne bi se šteli mešat, kažu” i ekspresno zaprimila prijavu policije.

Terete je za prekršaj iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv nje će se podnijeti optužni prijedlog. Mascarell je iznenađena neprimjerenom reakcijom službi.

“U policiji sam morala objašnjavati što znači da ‘glume gljive’, rekla sam da je to metafora”

“Nisam nikoga mislila time vrijeđati. Nevjerojatna stvar je ovo, ne znam tko se na to može uvrijediti. Na prosvjedu je bilo 200 ljudi, ja tamo nisam ništa loše napravila, samo sam napisala status. Rečeno mi je u policiji da je iz centrale policije došao nalog, da su pregledavali Facebook za vrijeme prosvjeda, da su javili u policijsku upravu da me moraju prijaviti jer sam to napisala na Facebooku. I jutros su me zvali iz policije. Dobila sam službenu prekršaju prijavu”, ispričala nam je Mascarell.

Kaže da je u policijskoj postaji morala objašnjavati što je mislila pod tim da su specijalci stali kao gljive.

“Rekla sam im da je to metafora koja znači da stoje na mjestu”, objasnila je Mascarell.

Policija je zaključila da statusom vrijeđa službene osobe

U policiji su joj, kaže, rekli da je njihova “Facebook jedinica”, odnosno služba koja se bavi kontrolom društvenih mreža, zaključila da ona svojim statusom vrijeđa službene osobe te im narušava ugled i čast.

“Sad moram ići na prekršajni sud. Nije to prijava za prosvjed, nije mene prijavila policija koja je bila tamo”, dodaje.

O ovom slučaju poslali smo upit i policiji, a odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo.

Podsjetimo, prosvjed na Braču odvijao se zbog toga što je tvrtka Svpetrvs hoteli odlučila angažirati zaštitare koji su nasilno ušli u prostorije Vatrogasnog društva, a u Gradu Supetru smatraju da oni polažu pravo na te prostorije.