fbpx

Pupovac otkrio da Plenković uređuje program HTV-a

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, vjerni koalicijski partner HDZ-a i Andreja Plenkovića, dao je veliki intervju Nacionalu u kojem je otkrio da premijer uređuje program javne televizije.

U naslovu intervjua nalazi se sljedeća Pupovčeva izjava: “Zahvaljujući mom razgovoru s premijerom Plenkovićem, HTV je emitirao seriju o NDH.”

Pupovac je govorio i o odnosu s predsjednikom Zoranom Milanovićem, komemoraciji u Jasenovcu i rekonstrukciji vlade, no iz cijelog razgovora se ipak izdvaja dio u kojemu nam se razotkriva koliko je HTV postao vladina televizija.

Pupovac: Zahvaljujući razgovoru s Plenkovićem, HTV je emitirao seriju o NDH

Novinarka Nacionala Zrinka Vrabec Mojzeš pitala je Pupovca da komentira promoviranje ustašluka na HTV-u, navodeći primjer TV kalendara.

“Zašto o tome ne razgovarate s premijerom, kada već ne sluša ono malo nezavisnih medija koji o tome pišu?” pitala je novinarka Pupovca.

“Razgovaramo. Zahvaljujući jednom takvom razgovoru, HTV je emitirao seriju o NDH prof. Hrvoja Klasića. Znam da je to tek početak. A vi znajte da mi nećemo na tome stati, koliko god to bio težak posao”, odgovorio je Pupovac.

Lider SDSS-a je tako nehotice otkrio ono što su mnogi mediji pisali, a to je da se HTV uređuje tako da bi prvenstveno zadovoljio jednog gledatelja, a to je Andrej Plenković. Dapače, Pupovac implicira da je Plenković nakon njihovog razgovora intervenirao na HTV-u da se konačno pusti Klasićeva serija, koja je par godina bila u svojevrsnom bunkeru.

HDZ-ova većina postavlja ravnatelja HRT-a

Dosad smo znali da HDZ-ova saborska većina imenuje ravnatelja HRT-a, koji ima ogromne ovlasti, i da je Plenkovićev prvi izbor za tu funkciju bio Kazimir Bačić, koji je u međuvremenu završio u istražnom pritvoru pod optužbom da je prenosio novac za mito između jednog građevinskog poduzetnika i pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

I prije toga je Bačićev mandat na čelu javnog servisa bio skandalozan, najviše jer je HRT u jednom trenutku odlučio tužiti vlastite novinare koji su progovorili o srozavanju standarda unutar kuće. No Plenković ga nije micao sve dok nije završio iza rešetaka, da bi za njegovog nasljednika izabrao kontroverznog Roberta Šveba.

Sada zahvaljujući Pupovcu znamo da Plenković ne samo osobno bira i postavlja ravnatelja HRT-a već da po potrebi i direktno uređuje program HTV-a. Otvoreno pitanje ostaje što je sve još dobilo svoje mjesto u programu javne televizije jer je premijer tako naredio.