fbpx

RENATI PEROŠ I DAVIDU RICOVU ODLIČNO IDE NA RAČUN MUZEJA Njihova tvrtka ostvarila 706.300 kuna prihoda!

Tvrtka “ARHEOLOGIJA ART”, čiji su osnivači ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš i komercijalist u toj ustanovi David Ricov, podnijela je prije nekoliko dana financijski izvještaj za 2021. godinu u kojem se navodi se da je tvrtka ostvarila prihod od 706.300 kuna, a kao „dobit poslovne godine“ naveden je iznos od 326.726 kuna.

Firmu je inače 2018. godine ravnateljica Peroš, no proširila se nakon dvije i pol godine, od kada više nije j.d.o.o., već je dobila još jednog člana i osnivača, Davida Ricova.

“ARHEOLOGIJA ART” je tako društvo s ograničenom odgovornošću za arheološka istraživanja i poslovne djelatnosti.

Vezani subjekt im je Narodni muzej Zadar

Iako se u nabrajanju poslovanja navode arheološka istraživanja i, primjerice, podvodna arheologija, tvrtka ima i djelatnosti poput pripremanja i usluživanja jela i, pića, a pruža usluge i na poljoprivrednom gospodarstvima, uzgajalištima vodenih organizama, lovištima i ribolovnom turizmu.

Paralelno s tim Renata Peroš i David Ricov kao vlasnici tvrtke bave se, kako je navedeno, i distribucijom tiska, računalnim i srodnim djelatnostima, izradom, održavanjem i dizajniranjem softwera, web stranica i portala, savjetovanjem u vezi s poslovanjem i upravljanjem, promidžbom (reklama i propaganda), te istraživanjem tržišta i ispitivanjem javnoga mnijenja.

Iako teško spojivi s navedenim djelatnostima, „ARHEOLOGIJA ART“ je tvrtka koja se bavi i uslugama „konverzije rasterskih u vektorske podatke i obrnuto“, bavi se i iskopom zemlje, terenskim radovima i uslužnim djelatnostima vezanima uz iskop zemlje, te izradom projektne i terenske dokumentacije, a tu su i fotografske djelatnosti i geodetske djelatnosti, te projektiranje.


VEZANI ČLANCI

David Ricov je postavljen za arheološki nadzor EU projekta rekonstrukcije rive