fbpx

KOLAKUŠIĆ: Od embarga na rusku naftu i plin štetu će trpjeti samo građani EU-a, a profitirati će SAD

‘Vodstvo Europske unije uništava budućnost Europe, kao što HDZ uništava budućnost Hrvatske’, tvrdi naš europarlamentarac Mislav Kolakušić.

Smatra kako će građani Hrvatske i cijele Europske Unije biti megagubitnici politike današnjeg vodstva EU

– Prije dvije godine su bez ikakvog medicinskog razloga nametnuli lockdown koji je teško naštetio europskoj ekonomiji i siromašne građane Europe još više osiromašio. Sada žele uvesti embargo na rusku naftu i plin. Kome će taj embargo koristiti? SAD će biti mega dobitnik na europskoj lutriji. A građani Europe mega gubitnici. MOže se zato reći da je embargo usmjeren zapravo prema nama, građanima Europe, jer ćemo mi trpjeti njegove najjače posljedice u vidu enermnog porasta cijena energenata, a posljedično i apsolutno svih cijena te se može očekivati dosad nezabilježena inflacija’, upozorava Kolakušić.

Smatra kako Europu čekaju novi lockdowni, inflacija i nestašice.

– Sve te posljedice će direktno osjetiti građani u svakom kutku Unije. Istovremeno, nitko od onih koji krize izazivaju i produbljuju svojim odlukama neće osjetiti nikakve teškoće u svojim životima. Nesposobni birokrati tipa Andreja Plenkovića drmaju Europskom unijom i više nije dovoljno da ih se ukloni samo u njihovim zemljama, moraju biti uklonjeni i s europske političke scene’, zaključuje Kolakušić.