fbpx

IZVJEŠĆE ZA DORH Krim policija dovršila izvide zbog trošenja novca u KK Zadar

Policija je dovršila izvide u Košarkaškom klubu Zadar, koji su pokrenuti nakon što su nadzornici i gradski vijećnici Ante Rubeša i Enio Meštrović javno obznanili sumnje u netransparentno i nezakonito trošenje sredstava kluba, piše 057info

Naime, Rubeša je kao predsjednik Nadzornog odbora kluba otkrio visoke iznose koji su isplaćeni za smještaj košarkaša od 10. kolovoza do 29. rujna prošle godine, te iznio sumnje da direktor kluba Željko Žilavec na sebe troši novce na potrošačkoj kartici trgovačkog lanca Tommy, koji je kao sponzor klubu stavio na raspolaganje 152 tisuće kuna.

– Izvidi su okončani i ovo državno odvjetništvo očekuje u narednim danima dostavu policijskog izvješća od strane Službe kriminalističke policije PU zadarske, rekao nam je Denis Sokol, prvi zamjenik i glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

Policija je ŽDO-u podnijela posebno izvješće, a ne kaznenu prijavu, što znači kako zasad nisu pronađeni elementi koji izravno upućuju na počinjenje kaznenog djela. Potvrdili su nam to u Policijskoj upravi zadarskoj iz koje ističu kako je konačna odluka u rukama državnih odvjetnika koji će proučiti izvješće o svim poduzetim mjerama i radnjama.