fbpx

NIŠTA OD KALMETINIH 1.000 RADNIH MJESTA Lučka uprava Zadar traži šestero zaposlenika

Lučka uprava Zadar (LUZ) objavila je 18. svibnja natječaj za čak šest radnih mjesta s rokom prijave od osam dana. Najveći je to natječaj LUZ-a za koji je u tijeku kao i ponovljeni natječaj za ravnateljsko mjesto.

Naime, tadašnji ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta, prilikom otvaranja radova na izgradnji Nove luke Zadar – Gaženica, tada procijenjenih na 235 milijuna eura vrijednosti, obećao je čak 1.000 radnih mjesta u luci! Gdje su?

Vrijeme je još jednom prokazalo Kalmetinu vjerodostojnost kao osobe i kao političara upravo danas kada LUZ raspisuje do sada ‘najveći’ natječaj u kojem traži čak ŠEST djelatnika te ujedno i ponavlja natječaj za mjesto ravnatelja s obzirom da je bivši – ‘pobjegao’. Još jedna u nizu laži i obmana Kalmetine i HDZ-ove politike, koju i danas provode bez ikakvih pravnih i političkih posljedica.

Konkretno, u Gaženici se traži Voditelj Službe održavanja, rekonstrukcije i razvoja lučke infra i supra strukture te Referent za pravne, kadrovske i opće poslove. Za oba stalna radna mjesta potrebna je fakultetska diploma te iskustvo.

Viša ili čak srednja škola ekonomskog smjera može proći za stalno mjesto Referenta računovodstva. Isključivo srednja škola potrebna je za dva mjesta na određeno i jedno stalno lučkih nadzornika te minimalno poznavanje engleskog jezika za komunikaciju s posadama brodova.

Očekujemo da svi primljeni kandidati posjeduju barem iskaznicu.