fbpx

Nitko nije ispitan u slučaju Libijske tune?!

“Poštovani, dobio sam odgovor u slučaju malverzacija i nelegalnih sastanaka u Ministarstvu poljoprivrede sa Libijskom tunom. Slučaj je preuzeo USKOK . Budući da do današnjeg dana ni nakon tri mjeseca nisam ispitan o saznanjima koje imam oko falsificiranja dokumentacije niti moje kolege koje su sudjelovale na nelegalnim sastancima ili taj predmet o makinacijama prijateljice Gabrijele Žalac i Josipe Rimac Marije Vučković nije prioritet ili se namjerava protokom vremena podmesti pod tepih bez provođenja bilo kakvih istražnih radnji.” napisao je Pupić-Bakrač u svoj e-mail-u medijima.

Odgovor Županijskog državnog odvjetništvu u Zadru, kojeg je Pupić dobio prenosimo u cijelosti:

“Vezano uz sumnju na nelegalnu nabavu tune za jadranske kaveze dviju tvrtki i to Jadran tune i Pelagos net farma, obavještavamo vas da je cjelokupno postupanje po Vašim podnescima preuzeo Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb, kao stvarno i mjesno nadležno državno odvjetništvo, budući je bila riječ o sumnji na zlouporabu položaja i ovlasti službenih osoba.

Sukladno navedenom, o rezultatima provedenih izvida vezanih uz Vaše podneske upućujemo Vas da se obratite Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb”, stoji u odgovoru.

Pupić Bakrač ranije je naveo kako tune u Lijepu našu ne stižu u skladu s pravilima EU-a i to, dodaje, uz blagoslov resornog Ministarstva i uz izuzetak inspektora iz Zadra i Šibenika.

”Te nepravilnosti su se dogovarale u Ministarstvu poljoprivrede, i sastanke je držala ministrica Marija Vučković”, tvrdi. Ministrica je sve opovrgnula.

U cijelu priču Pupić Bakrač ”upleo je” i tvrtke Ante Gotovine, što je njegov odvjetnik demantirao. ”Dakle, to je apsolutno neistina. Tune u Hrvatsku, što se tiče društava Pelagos i Jadran tuna, stižu po svim propisima. Nikakvih nejasnoća i nikakvih nepreciznosti”, poručio je odvjetnik Ivo Farčić.

No, da nepravilnosti u tunogojilištima u Hrvatskoj ipak ima, potvrdila je Europska komisija, pa je Hrvatska dobila službenu opomenu zbog nedostataka u praćenju prijevoza i stavljanja plavoperjane tune u kaveze.