fbpx

OPOZVATI I UHITITI Plenković javno priznao da krši Ustav RH i upliće se u rad DORH-a!

Ustavom RH su potpuno odijeljene sudska od izvršne vlasti. No, Plenković, kao nositelj izvršne vlasti telefonski zove glavnu državnu odvjetnicu i govori joj što da radi!

Premijer Andrej Planković dao je izjavu nakon sastanka s koalicijom. Pritom je upitan o tome je li i zašto zvao glavnu državnu odvjetnicu. Naime, Ustavom RH su potpuno odijeljene sudska od izvršne vlasti. No, Plenković, kao nositelj izvršne vlasti telefonski zove glavnu državnu odvjetnicu i govori joj što da radi. Time grubo krši Ustav RH i demokratski poredak zemlje. Takvo ponašanje nespojivo je s obnašanjem funkcije premijera jedne suverene, demokratske, zemlje te je jedini način da se to spriječi njego opoziv i procesuiranje.

Plenković je rekao kako je zvao Hrvoj Šipek da vidi o čemu se radi i zašto se dopušta da netko radi pritisak, a da se ne reagira.

“Ja sam Šipek zvao i rekao da sam u lipnju 2020. godine, tada je netko od HDZ-ovaca bio optužen, rekao da očekujem da se gleda i na pripadnike nekih drugih stranaka. DORH je tada odmah reagirao, sutradan su reagirali”, prepričao je. Znači, rekao joj je kako i što da radi. čime je prekršio Ustav RH miješanjem u rad ‘neovisne’ sudske vlasti.

“Ja zovem zato da ne dolazi u obzir da netko protiv njega provodi hajku (ministra Banožića op-a.), u koordinaciji s nekim zviždačima”, to je poanta, a ne pritisak, tvrdi. Kaže, ne može se na nekoga šutjeti, a na nekoga reagirati priopćenjem. “Ne mislim da je DORH pristran, ali ja sam pustio da vidim dokle će to trajati”, rekao je. “Moramo stavit točku na to, nismo mi ovdje mutavi”, dodao je nagovješćujući da s tim neće stati.

Zbog toga je njegovo uhićenje jedini način da ga se u tome spriječi.