fbpx

Ponovno pritvoren svećenik iz Sukošana. Nasrnuo na ženu: ‘Zbog tebe su me zatvorili p…. ti materina’

Općinski sud u Zadru odredio je svećeniku Domagoju Kelavi 15 dana zadržavanja u zatvoru kako ne bi opet nekoga napao. Ovu je odluku sud donio nakon što je Kelava ponovno priveden jer je u utorak deset minuta iza ponoći nasrnuo na 43-godišnju mještanku Sukošana.

Riječ je o ženi koja je svjedok njegovog prošlomjesečnog premlaćivanja 70-godišnje časne sestre. Ovo je dakle već drugi nasilni incident sukošanskog svećenika u manje od mjesec dana, te je po drugi puta i pritvoren. U oba slučaja njegove žrtve bile su žene.

Što mu se točno stavlja na teret?

U optužnom prijedlogu stoji da ju je presreo kada se vraćala s posla. Izašao je iz svog vozila i zatrčao se prema njoj vičući: “Zbog tebe sam završio u zatvoru p…. ti materina”. Pri tome je, navodi se dalje, mislio upravo na događaj s časnom sestrom od 26. travnja 2022. godine.

U idućem trenutku uhvatio ju je s obje ruke za vrat i počeo snažno stiskati. Žena se uspjela istrgnuti, a Kelava ju je odgurnuo pa je pala na tlo i zadobila, kako smo već javljali, lakšu ozljedu. U optužnom prijedlogu piše da se radi o površinskoj ozljedi nožnog zgloba i stopala.

Kakva kazna slijedi svećeniku?

Prema informacijama s Općinskog suda u Zadru, gdje je Kelava danas iza podneva ispitan, na teret mu je stavljen prekršaj iz Članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Radi se o naročito drskom ponašanju na javnom mjestu za što je predviđena kazna do 350 DEM ili 30 dana zatvora.

Odluku suda Kelava će čekati u zatvoru. “Sudac je nakon ispitivanja okrivljenika, zbog opasnosti od ponavljanja djela, odredio njegovo zadržavanje u maksimalnom zakonskom trajanju od petnaest dana, te je isti prepraćen u Zatvor u Zadru”, priopćio je glasnogovornik Općinskog suda u Zadru sudac Davor Dubravica.

Na svjedokinju je nasrnuo svega nekoliko dana nakon izlaska iz zatvora koji mu je bio određen nakon što je udario časnu sestru.