fbpx

Ravnateljica Gradske knjižnice odbila komentirati šikaniranje Čakića i još jedne djelatnice

Nakon što je pristao biti član Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice, Branimir Čakić je izložen pritisku u Gradskoj knjižnici i od voditelja Glazbenog odjela, degradiran je u skladištara, [ro su otkrili vijećnici Enio Meštrović i Ante Rubeša.

Nisam primijetila da je ukinut Glazbeni odjel, stala je u obranu HDZ-ova vijećnica Marjana Bakmaz. Vijećnik AM Roko Tadin naveo je razlog tome – njezina kćerka je zaposlena u toj gradskoj ustanovi.

– Meni ovo Brane neće oprostiti. Jedva smo ga nagovorili da postane član UV Znanstvene knjižnice. Osim što zna, on je jedno toplo biće, erudita, genijalac. Ali vaša je kuma ravnateljica Znanstvene knjižnice i vi ste počeli vršiti pritisak nad njima, kazao je Enio Meštrović. Branimir Čakić je odgojio generacije mladih Zadrana kao voditelj Glazbenog odjela, dodao je Meštrović, pitajući ravnateljicu Doroteju Kamber Kontić kako može voditi Gradsku knjižnicu ako njezina duša nije čista.

– Branimir nije jedini koji je šikaniran već i još jedna osoba koja se nije slagala s načinom rad u vrijeme COVID potvrde. Jednoj zaposlenici se zbog toga priječilo tri mjeseca da dođe na svoj posao, spočitnula je vijećnica Marjana Botić podsjetivši na ružno ponašanje uprave knjižnice koja se ponašala kao Papa veći od Pape. Živite na staroj slavi, kazala je Botić, jer su sve to pozitivna dostignuća bivšeg ravnatelja Ivana Pehera.