fbpx

Renatu Peroš postaviti kao eksponat u Muzeju Stanislava Antića..

Zadarski su gradski vijećnici na svojoj jutrošnjoj sjednici pokrenuli nekoliko različitih inicijativa, ali neke od njih sigurno neće biti provedene.

Pogotovo inicijativa vijećnice SDP-a Danijele Vukoše predložila je da se Muzej dvije palače preimenuje u Muzej Stanislava Antića u kojem bi se prezentirala politička prošlost Zadra, a pritom bi jedan od eksponata bila Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja koja je 2001. pretrčala s Antićeve liste i HDZ-u donijela vlast.

Vijećnik Vito Dovranić s Nezavisne liste Enija Meštrovića predložio je da se autobusnim stajalaštima po gradu da nazive kako bi se turisti lakše snalazili u javnom gradskom prijevozu, a tražio je i da se po Poluotoku postave kante za smeće s pepeljarama kako pušači ne bi cigarete gasili po zidovima iznad kanti.

Njegovu prvu inicijativu je komunalni pročelnik Robertino Dujela prihvatio, smatrajući to „odličnim prijedlogom”, nastojat će riješiti i „kante s pepeljarama” podsjećajući da su sadašnje kante postavljene uz suglasnost konzervatora.

Mate Marić (HDZ) je u ime mještana predložio da se iz plana za Crvene kuće ukloni jednu zgradu, a na njenom mjestu isprojektira dječji park s obzirom da u okolnim stanovima POS-a živi veliki broj mladih obitelji.