fbpx

U JADRANSKOM MORU POTONUO TALIJANSKI TEGLJAČ: Talijani pronašli dva tijela, kapetan je u šoku

U tijeku je koordinirana akcija traganja i spašavanja za članovima posade tegljača “Franco P”, nestalih uslijed havarije koja se u noćnim satima, u srijedu, dogodila na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije.

U stanju šoka u bolnicu u Bari prebačen je 63ć-godišnji kapetan tegljača iz Katanije koji je prijavio havariju u srijedu navečer. Talijanski mediji su objavili da su pronašli još dva tijela, a za dvojicom mornara još se traga.

U akciji traganja i spašavanja, koju predvode Središnjica za traganje i spašavanje na moru – MRCC Rijeka i MRCC Roma, javljeno je da je nestalo pet osoba, a jedna je osoba spašena.

MRCC Rijeka informaciju o potonuću tegljača zaprimio je u srijedu oko 21.00 sati, od kad traje zajednička akcija traganja i spašavanja u koju je uključena talijanska obalna straža (helikopterom i gliserom), Lučka kapetanija Dubrovnik s brodom “Danče”, Jadroplov s brodom “Split” te pet brodova koji su se nalazili u blizini – jahta “Anna”, teretni brod “Comanche”, tegljač “Paul” te tankeri “Astrea” i “Crown 2”.