fbpx

UKLJUČEN I USKOK Uvozi li se tuna iz Libije bez poštivanja procedure? (VIDEO)

Nakon teških optužbi na račun tvrtki Ante Gotovina, ali i Ministarstva poljoprivrede, koje je iznio zadarski županijski i gradski vijećnik, u priču se uključio USKOK.

Uvoze li se u Hrvatsku veće količine tune iz Libije bez poštivanja procedure i održavaju li se u Ministarstvu sastanci o naknadnoj legalizaciji takvih poslova?

Da se tuna u Hrvatsku jeftino uvozi iz Libije i ubacuje u jadranske kaveze, a dokumenti se popunjavaju naknadno kako bi se legalizirao posao dviju tvrtki u suvlasništvu Ante Gotovine, ribarski inspektor Marko Pupić Bakrač tvrdi od davno. I sve se to smatra kaže odvija uz pomoć ministarstva poljoprivrede.

“Ono što ja mogu tvrditi kao inspektor je da je dokumentacija falsificirana”, poručio je Pupić Bakrač.

Slučaj je od Županijskog državnog odvjetništvu preuzeo USKOK i to je vidljivo iz odgovora Bakraču.

“Vezano uz sumnju na nelegalnu nabavu tune za jadranske kaveze dviju tvrtki i to Jadran tune i Pelagos net farma, obavještavamo vas da je cjelokupno postupanje po Vašim podnescima preuzeo Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb…”, poručio je Denis Sokol, zamjenik Županijskog državnog odvjetnika.

Ministrica Vučković sve je već ranije opovrgnula.

A u ime spomenutih tvrtki malverzacije opovrgava i Gotovinin odvjetnik.

“Naravno da nema tu nikakve istine i ako se bude dalje u to išlo možda će se naći nepravilnosti u nekim drugim poslovanjima, a ne u tvrtki Ante Gotovine”, izjavio je Ivo Farčić, odvjetnik.

Na službeni razgovor još nitko nije pozvao podnositelja prijave, ali ni prijavljene.

“U tome je i problem što se istraga vodi šlampavo nitko mene ni kolege koji su bili na tim ilegalnim sastancima u ministarstvu nije zvao na razgovor”, tvrdi Pupić Bakrač.

“Iz Uskoka nas nitko nije kontaktirao niti nas niti te firme – moguće da će zatražiti dokumentaciju jer svaki spis koji dođe na DORH mora biti obrađen….”, poručio je Farčić.

Iz ministarstva poljoprivrede službeno upućuju da se obratimo USKOKU, dok su neslužbeno doznajemo svu traženu dokumentaciju kako bi se utvrdilo lovi li tko u mutnom – već odavno predali.