fbpx

BIVŠA ZASTUPNICA: Noćas sam skoro bila ubijena, napala me žena koja se brinula o meni

Bivša saborska zastupnica SDP-a Vesna Škulić tvrdi da ju je sinoć napala i opljačkala žena koja se brinula za nju. Njegovateljica ju je tukla, vezala joj usta i ostavila je u položaju koji je mogao dovesti do gušenja, tvrdi Škulić.

Iz PU zagrebačke su za portal Index potvrdili da je događaj prijavljen te da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

“Sinoć od pola devet do pola noći doživjela sam pravu životnu dramu! Žena ili monstrum koja mi je pružala usluge pomoći i brige za dosta pristojnu plaću prema našim uvjetima i vremenima u kojima živimo, bacila me na pod iz kolica, prije toga me čupala i tukla glavom o zid, vezala maramom usta i odvukla na kauč dobro znajući da me ne smije ostaviti u tom položaju jer dolazi do gušenja”, piše u statusu na Facebooku.

“Uzela mi je kartice, mobitele i otišla”

“Zatvorila je psa u kupaonu da ni on ne može pomoći, mene vezanu, odnosno vezanom maramom preko usta ostavila u stanu. Prije toga je zatvorila sve prozore da me nitko ne može čuti, pojačala ton na TV-u, zatvorila vrata od dnevnog boravka, uzela mi bankovne kartice, dva mobitela i još neke stvari, zaključala protuprovalna vrata i otišla u nepoznatom smjeru”, napisala je Škulić.

Dodala je da su policija, hitna i vatrogasci došli oko pola noći.

“Tri sata sam ležala u, za mene, jako opasnom položaju u prostoriji bez pristupa zraku i vezanih usta. Nakon određenog vremena uspjela sam se osloboditi marame i zvati u pomoć. Na sreću čula me susjeda i počela je akcija spašavanja”, piše.

Škulić je objavila i fotografiju žene za koju kaže da ju je napala. “Ovo je njena fotografija od prije nekoliko dana. Ima kratku smeđu kosu a ovo su ekstenzije. Teška je oko sto kg i visoka oko 1.70”, piše Škulić.

“Skoro sam ubijena, pod pokroviteljstvom Vlade”

“Kako se ubijaju osobe s invaliditetom? Jednostavno! Dvadeset godina se donosi Zakon o osobnoj asistenciji! Prepuštene same sebi često se nađu kao predmet iživljavanja psihički poremećenih osoba! Ja sam noćas skoro bila ubijena! Ubijena pod pokroviteljstvom Vlade RH! I opljačkana, ne skoro nego opljačkana! Laptop, mobiteli, kartice…

Pozivam sve osobe s invaliditetom da pokrenemo inicijativu za spašavanje naših života! Neka se po hitnom postupku donese Zakon o osobnoj asistenciji i odmah stupi na snagu, novaca ima, ili Zakon o inkluzivnom dodatku koji će imati mogućnost kontrole osoba koje nam pomažu”, pozvala je Škulić.

Zahvalila je svim službama koje su sudjelovale u spašavanju i zbrinjavanju.

SDP o Škulić: Od nadležnih tražimo brzu reakciju, događaj ukazuje na česte probleme

SDP je poručio u srijedu kako napad na njihovu članicu i bivšu saborsku zastupnicu Vesnu Škulić ukazuje samo na neke od problema koji prate osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu koje su često prepuštene same sebi, a od nadležnih očekuju brzu reakciju i donošenje novog zakona.

“Ovaj mučan događaj ukazuje na samo neke od problema koji prate osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu, koje su često prepuštene same sebi. Nužno je što hitnije donošenje Zakona o osobnoj asistenciji, kao i uvođenje Inkluzivnog dodatka koji bi osobama s invaliditetom olakšao njihovu svakodnevicu”, priopćili su iz SDP-a.

Osvrćući se na navode Škulić da ju je napala žena koja joj je pružala usluge pomoći i brige, naglasili su kako bi Hrvatska trebala biti sigurna zemlja za sve svoje građane, posebno one najranjivije, te da se takav napad ne bi smio dogoditi nijednoj osobi u ovoj zemlji, a kamoli osobi s invaliditetom.

“Grubo je ugrožena sigurnost njenog doma i u konačnici sam njen život. Izražavamo zgražanje i najoštrije osuđujemo ovaj događaj, a od nadležnih očekujemo brzu reakciju, pronalazak odgovorne osobe i njeno sankcioniranje”, poručili su iz SDP-a.

Grbin: Ovaj napad je ispod svake razine

Predsjednik stranke Peđa Grbin rekao je da je Škulić ostala bez telefona i da trenutno nije moguće s njom kontaktirati.

“Tijekom dana ćemo ju posjetiti i razgovarati o tome što se dogodilo. Međutim, ovo je strašno, da se osobu koja je nemoćna na takav način napadne, da se od osobe od povjerenja iskoristi njena situacija, to je ispod svake ljudske razine”, izjavio je novinarima u saboru.

Izrazio je uvjerenje da neće postojati prijepori oko uvođenja Zakona o osobnoj asistenciji jer je to nešto što je Hrvatskoj potrebno.