fbpx

Gradski autoprijevoznik Liburnija od Grada traži jamstvo za 10 milijuna kuna kredita, inače nema niti za plaće djelatnicima!

Zadarska „Liburnija“ traži od Grada Zadra jamstvo za podizanje kredita od deset milijuna kuna, o čemu će u utorak na sjednici odlučivati gradski vijećnici.

– S jedne strane imamo drastičan pad broja putnika, dakle i pad prihoda s te osnove, a s druge strane imamo niz okolnosti: prvo, ukinute su covid potvrde za prijevozničke tvrtke, zatim je skinuto 1,7 milijuna kuna s pozicije kapitalnih pomoći iz proračuna Grada Zadra, te s treće strane imamo situaciju da su energenti doista otišli u nebo, cijene goriva su porasle skoro sto posto, a cijene električne energije 400 posto u odnosu na prethodnu godinu – objasnio je u ponedjeljak na Kolegiju gradonačelnika Ivica Katić, pročelnik gradskog Odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka.

Istaknuo je da bi u toj situaciji „Liburnija“ za mjesec ili dva došla u poziciju da bude nelikvidna.

– Došla bi u blokadu i ne bi mogla plaćati svoje obaveze prema dobavljačima i prema bankama, niti bi mogla isplaćivati plaće. Ovaj kredit je slamka spasa za „Liburniju“, da bar na nekoliko mjeseci premostimo nelikvidnost – zaključio je pročelnik Katić.


DUKIĆ MILIJUNSKI PRIHOD DAO PRIVATNOJ TVRTKI PA TVRDI: Liburnija neće opstati još pola godine!