fbpx

LOVRINOVIĆ: Litra goriva od 20 kn će natjerati ljude da progledaju

“Litra goriva od 20 kuna će više natjerati ljude da progledaju negoli sve moje objave, a i mnogih drugih. Dok čovjeka nešto opako ne udari po džepu i ne zakrulji po želucu – nema promjena”, ističe prof. ekonomije Ivan Lovrinović.

“Nakon odluke EU da neće uvoziti rusku naftu otvoren je prostor za pravi energetski rat i neograničeni rast cijena nafte i plina. Nije samo pitanje hoće li koštati 20 kuna, već hoće li nafte, a posebno plina biti. Zamislimo samo kakva će situacija biti kad dođe listopad a posebno prosinac kada studen stegne. Rekao sam: sankcije nisu nikada vodile ka rješenju problema. EU će gadno nastradati; gospodarstva će značajno pasti a građani će biti izloženi nezaposlenosti, skupoći i manjku energenata i dijelom hrane.

Također sam nedavno napisao da ovo nije naš rat, a Plenkovićeva vlada nas sve više uvlači u njega.

Zato, kada dođete na benzinsku pumpu i zavrti vam se u glavi od računa sjetite se da su vam to priredili isti oni koji govore da Hrvatska ide naprijed, da nemamo više makroekonomski neravnoteža, da će nam biti bolje ako uvedemo euru… i sijaset drugih lažnih obećanja. Vlada na visokim cijenama goriva zarađuje daleko više negoli kada je cijena bila normalna i tako pljačka svoje građane. Cijena goriva u Sloveniji i Mađarskoj je fiksirana već duže vrijeme.

Nažalost, promjene ne dolaze onda kada je ljudima dobro već kad im je jako loše. Jesmo li konačno došli do te točke?”, pite se Lovrinović.