fbpx

MISLAV KOLAKUŠIĆ: Europskom unijom danas upravljaju Glup i Gluplji (VIDEO)

-Posljednje dvije i pol godine sve ključne odluke donesene u EU bile su na štetu europskih građana, od korona ludila do današnjih sankcija koje uništavaju prije svega građane EU. Europskom Unijom danas upravljaju Glup i Gluplji, ustvrdio je hrvatski eurozastupnik MIslav Kolakušić.

Osvrnuo se i na to da je Hrvatskoj dodijeljeno 700 milijuna eura bespovratnih sredstava iz Eu fondova.

– To se radi samo o preraspodjeli sredstava EU građana, pa i hrvatskih. To neće dobiti građani i poduzeća već HDZ koji je na vlasti. Oni će taj novac preraspodijeliti svojima. A kako će se taj novac trošiti? Hrvatski poljoprivrednici kupovati će njemačke traktore. To je kao da direktno novac uplaćuju Njemačkoj novac’, smatra Kolakušić.

O inflaciji kaže:

– Cijena nafte po barelu malo oscilira ani ne znato. Ali cijene benzina su porasle 30%. To je manipulacija a ne tržište. Što se inflacije tiče, mi u Bruxellesu podiženo novac na bankomatima. I to su sve NOVE novčanice. Natiskali su ih i sad imamo inflaciju 30% a ne 10%, koliko oni kažu’, upozorava Kolakušić.

O uvođenju eura u RH kaže.

– Kada građani dobilu plaću od svega nekoliko stotina eura, ili mirovinu 300 eura, ljudi će biti u šoku. A to je inflacija od još 10-15 % koja nas čeka do kraja godine.”

Osvrnuo se i na rat u Ukrajini i odgovor EU-a.

– Tu imamo Glupog i Glupljeg koji upravljaju Europom. EU je uvela kvazi sankcije Rusiji što će devastirati i one koju su uspjeli preživjeti inflaciju. Sankcije Rusiji za uvoz nafte i plina su sulude i sumanute. Rusi energente prodaju drugima. A ispaštaju građani i poduzetnici u EU.

O približavanja Ukrajine Europskoj uniji.

Osim Glupog i Glupljeg na čelu EU-a, tu su i šefovi država koji su licemjeri i prevaranti. Status kandidata Ukrajini i Moldaviji je prevara. Oni nikada neće ući u EU. A krajnja je besmislica što i BiH nije dobila taj status.

O covidu kaže:

– Oni koji upravljaju našim životima će nas na jasen uvući ili u rat ili opet u pandemiju. Vidjet će te’, predviđa Kolakušić.