fbpx

NAPETO U MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE Ministrica Vučković verbalno napala zaposlenike, oni napustili kolegij!

Napeta situacija u Ministarstvu poljoprivrede navodno traje već mjesecima, a narušeni međuljudski odnosi mogli bi utjecati i na sredstva iz EU fondova

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković prošle je srijede bila prisiljena prekinuti redovni kolegij s najbližim suradnicima nakon što je dio njih, nezadovoljan njenim nastupom i napadima, napustio kolegij prije njegova završetka, tvrdi Nacional.

Kako piše Nacional, pozivajući se na izvor iz Ministarstva poljoprivrede, glavni razlozi nervoze, koja je na spomenutom kolegiju prerasla u otvoreni sukob, su tekstovi koje je u proteklih nekoliko tjedana objavio upravo taj tjednik o lošem stanju u hrvatskoj poljoprivredi.

Ministrica Vučković je na tom kolegiju optužila svoje suradnike za nerad i sabotažu te da je ona u medijima prozivana zbog njihovih nesposobnosti.

Zbog loših međuljudskih odnosa u ministarstvu pojedinci najavili odlazak

Nacionalovi izvori tvrde da kolegij, koji ministrica održava jednom tjedno sa svojim zamjenicima i čelnicima raznih sektora i agencija koje spadaju pod Ministarstvo poljoprivrede, bio samo vrhunac napete situacije koja vlada unutar Ministarstva poljoprivrede već mjesecima. Takva situacija rezultirala je narušenim međuljudskim odnosima zbog kojih su neki od istaknutih čelnika pojedinih sektora najavili odlazak iz Ministarstva u druge državne institucije.

Cijela situacija dovela je i do problema u sektoru, a sve je izvjesnije, piše Nacional, da će posljedica nesređenog stanja biti i korekcije u sredstvima koje će Hrvatska povući iz EU fondova zbog grešaka u isplatama izravnih poticaja i isplatama iz europskih fondova za ruralni razvoj.