fbpx

Osuđeni kriminalac Zdravko Mamić sucima: “Vi da meni sudite, mater vam je*em lopovsku”

Zdravko Mamić, bivši čelnik Dinama i bjegunac pred hrvatskim pravosuđem, koji je zbog izvlačenja 52 milijuna kuna iz kluba pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, održao je u ponedjeljak konferenciju za medije u Mostaru.

“Želio sam si priuštiti mir, život, opstojnost i moram reći da sam u tome gotovo pa uspio”, rekao je Mamić na početku press konferencije referirajući se na izbivanje iz javnosti. “Povod zašto sam danas pred vama je odluka Ustavnog suda objavljena prošli tjedan u kojoj je još jednom taj sud se narugao meni i mojoj obitelji i zdravoj pameti, pravdi, ljudskosti, moralu”, rekao je Mamić.

“Još jedan cirkus u režiji kriminalaca i lopova. Kažem im, nećete razbojnici, bando, kriminalčine na čelu s rektalnim alpinistom, huljom i uhljebom Šeparovićem…”, rekao je pa dodao: “Isto vrijedi i za Vrhovni sud Republike Hrvatske. Jedni drugima drže ljestve. To važi i za sud u Osijeku za koje sam dokazao da su to kriminalci. Tu je i Državno sudbeno vijeće. Oni sudjeluju u najvećim zlima u Hrvatskoj, a kada je moja obitelj u pitanju, u progonu cijele obitelji”, poručio je.

Govoreći o slučaju s osječkim sucima, Mamić je rekao da se u Osijeku svaka presuda može kupiti ‘za litru i vodu’, ali i da vlast voli korumpirane ljude na funkcijama kako bi njima mogla upravljati. “Neovisan čovjek je za njih opasnost”, istaknuo je Mamić.

Komentirao je i vlast u Hrvatskoj: “Oni zatvore rafineriju u Sisku. Potpuno je normalno da su oni donijeli milijarde i milijarde kriminalnih odluka i štete za željeznice, ceste. To ih uopće ne interesira. Ljudima bacaju pijesak u oči, a iza kulisa se događa uništavanje i porobljavanje hrvatskog čovjeka”.

Sucima je poručio: “Banditi, sodoma, gomora. Vi ste najveća kolera, gori ste od potresa, gori ste od pandemije covida, gori ste od ptičje gripe. Nema narod hrvatski budućnosti dok se vama ne stane na kraj. Vi ste tijela nepravde i zla. Vi banditi koji ste mi namontirali sudski postupak, jer djela za koje ste me osudili nikada se nisu dogodila”.

“Pred vama stoji najpošteniji čovjek koji je ikada hodao Hrvatskom”, istaknuo je.

Mamić je komentirao i bivšeg ministra obrazovanja Željka Jovanovića koji je ranije dobio spor protiv Mamića. “On koji je silom htio uništiti Dinamo, reprezentaciju i nogomet, on dođe na Poljud i sjedi u loži i uživa u rezultatima reprezentacije. Da sam ja bio tamo, on ne bi ni ušao u stadion. Zamislite tu drskost da je on govorio kako treba isušiti močvaru, a onda dođe slaviti uspjehe reprezentacije. Onda ga još predsjednik države uzme za svog savjetnika za sport”, rekao je Mamić.

Nastavio je: “Zamislite vi tu bandu! Oni su izmislili konstrukciju optužnice da sam ja neovlašteno iznio novac iz Dinama. Ako je Mamić iznio novac iz Dinama, nije ga iznio preko svog računa. Iznio ga je preko računa Modrića i Lovrena. Onda su oni trebali biti kao i ja u postupku”.

Dodao je da je ‘bandi uvijek bilo bitno uništiti Dinamo, reprezentaciju oko koje se okuplja Hrvatska’. “mi stavili djelo da sam prao novac nego da sam neovlašteno iznio novac iz Dinama”, dodao je.

“Pogledajte što su oni napravili. Sjećate se za vrijeme sudskog postupka kada su Lovren i Modrić svjedočili na sudu istinu, ta banda je uz pomoć jednog medijsko-političkog stampeda napravila njih lopovima i podigla optužnicu protiv njih da su oni lažni svjedoci”, rekao je i dodao da su donijeli direktivu da se optužnica stavi van snage kad smo postali drugi na svijetu.

Rekao je da je Modriću drugi tata i da ‘drhti svim bićem na svaki njegov potez’.

“Majku vam je*em svima. Operite s benzinom svoja prljava usta. Moje prezime Mamić je časno, i moja obitelj. Sve račune smo platili, napravili ste od jedne časne obitelji najveći progon. Sram vas bilo, žgadijo jedna, hulje jedne. Kad sam bio u Zagrebu htjeli ste me dodirnut, htjeli ste pit sa mnom. Vi da meni sudite, mater vam je*em korumpiranu lopovsku. Mater vam je*em šugavu i bezobraznu. Ispričavam se, i vama medijima, znam da nije lijepo što psujem. Vaši urednici su isto kleptomani, ne daju oni vama da budete istraživački novinari, da pišete pošteno”, rekao je.

“85 posto ljudi u Hrvatskoj mene voli, a u BiH 100 posto”, rekao je.

“Čuvajte Dinamo, čuvajte hrvatsku reprezentaciju, čuvajte budućnost svoje djece. Nemojte da vam bude normalno da vam svaki dan uzimaju iz novčanika. Ja nisam klek’o. Nemojte da vam rade to s referendumima”, govori.

Još se jednom obratio sucima. “Kažem im još jednom: Napušite se one stvari”, kaže. “Hvala ljudima u BiH. Nikad vas Bosno i Hercegovino neću izdati”, rekao je Mamić na kraju.