fbpx

Plenkoviću i njegovoj ekipi nije stalo ni do Hrvata u Hrvatskoj, a kamoli u BiH

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman jučer je u HTV-ovoj emisiji Otvoreno Bosnu i Hercegovinu nazvao disfunkcionalnom zemljom s velikim demokratskim deficitom, upitavši se kako takva zemlja može dobiti status kandidata za članstvo u Europskoj uniji. Istovremeno, podržao je odluku da korumpirana, velikim dijelom okupirana i zemlja u ratu – Ukrajina dobije kandidacijski status za ulazak u Europsku uniju, kao i Moldavija.

Predsjednik Milanović takav stav hrvatskog premijera i njegovog ministra odamah je nazvao veleizdajom i poručio Hrvatima da ih dočekaju paradajzima.

-Sramim se premijera i ovakvog ministra vanjskih poslova koji je od ćaće naslijedio u privatizaciji otetu tvornicu. Ovo je čisti sadizam. Ovakva bruka od ministra vanjskih poslova. On se sada potpuno razotkrio. Za koga ti ljudi rade, za Hrvate sigurno ne. Ovo je hrvatska politička tragedija. Ovako nisko nismo nikad pali’, komentirao je Milanović.

No, krajnje poltronski stav Plenkovića i njegovih ministara začudio je samo krajnje neupućene.

Već je i vrapcima na grani jasno da je Hrvatska zarobljenik premijerovih ambicija u Bruxellesu zbog kojih se ne smije zamjerati nikome tko bi mogao utjecati na njegovu buduću karijeru. Ako zbog toga treba izdati interese vlastitoga naroda i države, nije problem.

Taj je čovjek već nebrojeno puta pokazao da mu nije stalo ni do njegovih sunarodnjaka u Hrvatskoj, a kamoli u BiH.

Nije li nebriga za obnovu kuća i zgrada od potresa u Zagrebu i Banovini dokaz tome? Ili to što na sva zvona ‘diže’ umirovljenicima penzije u iznosu koji je dvostruko manji od inflacije, još više pogoršavajući njihovu ekonomsku situaciju. Nije li sav mito, korupcija, nerad i neznanje kod ministara kojima se okružio dokaz da ga apsolutno nije briga kako će Hrvati živjeti i Hrvatska se razvijati?

Pa kako bi tom čovjeku bilo stalo do hrvatskog naroda u BiH?

Zbog interesa svog naroda Bugarska politika može blokirati Makedoniju na putu u EU, Turska Finsku na putu u NATO. Ali ‘hrvatski’ premijer neće se založiti za interese Hrvata u BiH, osim naravno samo verbalno, u kamere HRT-a kojeg kontrolira.

Hrvatski premijer ne radi za Hrvatsku i Hrvate već za svoje buduće šefove u Bruxellesu. Da tamo čak i uvedu sankcije Hrvatskoj, Plenković bi se s time složio. Takvom čovjeku budućnost je u Bruxellesu osigurana. Veleizdajnicima svojih naroda tamo je i mjesto. Sjetite se poljaka Donalda Tuska.