fbpx

Uhićen Darinko Dumbović i njegov sin

U Petrinji je u tijeku policijska akcija, uhićeni su bivši gradonačelnik Darinko Dumbović i njegov sin. Vijest je maloprije potvrdio i njegov odvjetnik. Pred Dumbovićevom kućom jutros su bila parkirana dva vozila policije i jedna marica.

Telegram neslužbeno doznaje da je riječ o pogodovanjima vezanima za razne građevinske radove, među ostalima one na lokalnom vrtiću koje su po odluci tadašnjeg gradonačelnika obavljale tvrtke u vlasništvu njegovog sina.

Većina tih informacija ranije je već objavljena, a sada je policija u koordinaciji s USKOK-om odlučila pokrenuti postupak protiv Dumbovića i njegovog sina.

Pretresi se provode na više lokacija

24sata su pokušali kontaktirati bivšeg gradonačelnika kao i tvrtku Titan Commerce koja je u vlasništvu njegova sina Darka ali im se nitko nije javio. N1 javlja da je akcijom obuhvaćeno više osoba kao i da se pretresi provode na više lokacija.

O akciji se oglasio i USKOK koji javlja da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i PU sisačko-moslavačkom. Poručili su da se akcija provodi na više županija i odnosi na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

Iz Ravnateljstva policije javljaju u kojim županijama se se provodi akcija. Pišu da surađuju Policijske uprave sisačko-moslavačke, Policijske uprave zagrebačke i PU istarske te da će se tijekom dana provoditi dokazne radnje.

Policija pretresa i druge nekretnine obitelji Dumbović

Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić za 24 sata je rekao da će Dumbović popodne biti prevezen u Zagreb, najvjerojatnije na ispitivanje u USKOK.

HRT javlja da policija uz dom obitelji Dumbović vrši pretrese i na drugim nekretninama u vlasništvu obitelji u Petrinji. Njihov reporter s terena javlja da policija izuzima dokaze.

Dumbovići se neće braniti šutnjom, kaže odvjetnik

Odvjetnik uhićenog Darinka Dumbovića, Dražen Ivanić je za N1 potvrdio da su uhićeni Dumbović i sin ali ne zna ima li još uhićenih osim njih. Uhićen je, rekao je, kako smo već javili, zbog sumnje na nezakonito pogodovanje dok je bio gradonačelnik grada Petrinje. Kazao je kako se može reći da je Dumbovićev sin uhićen zbog sudjelovanja u tim nezakonitim poslovima.

“Obrana će biti aktivna, sumnje smatramo neosnovanima. Neće se braniti šutnjom”, kazao je. Ocijenio je da će današnji dan biti potrošen na pretrage domova, poslovnih poslova i automobila. “Upitno je što još Uskok planira provoditi”, rekao je.

Pretražen automobil ispred Dumbovićeve kuće

Dumbovićev sin je priveden, ali bivši gradonačelnik još uvijek nije. On je uhićen i s policijom prati pretres nekretnina i pokretnina. Oko podneva je izveden iz kuće u kojoj se vrše pretresi kako bi popratio pretres automobila. Nedugo potom je ušao natrag u kuću sa istražiteljima.