fbpx

Zadarski prevarant oštetio više osoba pri kupovini stana. Šteta je višemilijunska

Zadarska policija priopćila je da je više osoba oštećeno u prevari prilikom prodaje stanova u Zadru. Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije PU zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prevare.

Muškarca se sumnjiči da je od veljače 2021. do travnja 2022. godine u Zadru, kao investitor ishodovao potrebnu dokumentaciju za gradnju stambenog objekta s više stambenih jedinica na gradskom predjelu Plovanija, nakon čega je u kolovozu prošle godine s 39-godišnjakinjom sklopio predugovor o kupoprodaji jedne stambene jedinice.

Potom je s namjerom dovođenja oštećenih osoba u zabludu, za istu stambenu jedinicu sklopio predugovore o kupoprodaji s dva hrvatska državljanina u dobi od 49 i 47 godina. Temeljem tih ugovora su osumnjičenom na oštećeni uplatili novčani iznos veći od dva milijuna i 600.000 kuna.

Šteta od 3.5 milijuna kuna

Također, sumnjiči ga se da je za drugu stambenu jedinicu u navedenom objektu u veljači 2021. sklopio ugovor o kupoprodaji s 31-godišnjakom, a potom za istu stambenu jedinicu sklopio ugovor o kupoprodaji i sa 60-godišnjakom, nakon čega mu je na temelju sklopljenih ugovora isplaćen novčani iznos veći od 975.000 kuna.

Sveukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 3.5 milijuna kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 25-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnosi se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.