fbpx

Njemačka priprema dvorane gdje će se grijati stari i siromašni

Kažnjavaju li političke elite na Zapadu Rusiju ili svoje građane? U Njemačkoj za stare i siromašne pripremaju dvorane u kojima će se moći grijati kad stigne zima, piše njemački Bild.

Ako Vladimir Putin ostvari svoju prijetnju i zaustavi isporuke plina europskim zemljama, ne samo da će troškovi energije snažno porasti već će i opskrba biti ugrožena. To se pogotovo odnosi na države poput Njemačke, dojučerašnjeg motora Europske unije, koja uvelike ovisi o ruskim energentima.

Stoga sve više gradova u toj državi formira krizne timove i razvija planove za hitne slučajeve. Ludwigshafen (pokrajina Rheinland-Pfalz ) planira otvoriti dvorane u kojima bi se mogli ugrijati građani koji si više neće moći priuštiti grijanje.

“Trenutno se pripremamo za sve izvanredne scenarije s obzirom na dolazeću jesen i zimu”, rekla je gradonačelnica Jutta Steinruck. Friedrich-Ebert-Halle služit će kao središnji prostor u kome će se ljudi moći utopliti.

Višenamjenska dvorana, u kojoj su se dosad održavala sportska događanja, izložbe i koncerti, već je korištena kao centar za cijepljenje tijekom pandemije korone. Umjesto injekcija, tamo će ubuduće grijati besplatno, piše Bild.