fbpx

Policija kazneno prijavila suvlasnika kluba ‘Ledana’ zbog sumnje u krivotvorenje dokumentacije

Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv Branimira Markova, suvlasnika tvrtke Rive Liburna, u čijem se vlasništvu nalazi Ledana, zbog krivotovrenja poslovne dokumentacije, doznaje Zadarski.hr

“Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Krivotvorenje službene ili poslovne isprave i Prijevara u gospodarskom poslovanju.

Sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Zadra, u sklopu kojeg posluje ugostiteljski objekt na području grada Zadra, u svibnju 2012. godine tijekom postupka utvrđivanja odgovarajućih minimalnih uvjeta za obavljanje ugostiteljske djelatnosti noćnog bara, iako svjestan da prostor ne udovoljava potrebnim uvjetima, sastavio i ovjerio dvije neistinite poslovne isprave koje je u postupku ishodovanja minimalnih uvjeta priložio nadležnom tijelu koje je po okončanju postupka, navedenom trgovačkom društvu izdalo rješenje za obavljanje tražene djelatnost.

Također ga se sumnjiči da je u vremenu od svibnja 2012. do srpnja 2022. godine, znajući da je površina poslovnog prostora u kojem posluje ugostiteljski objekt na području Poluotoka u Zadru, temeljem zaključenog ugovora o zakupu sa trgovačkim društvom, u stvarnosti znatno veća od ugovorene, s unaprijed stvorenom namjerom da svom društvu pribavi nepripadnu imovinsku korist u vidu neplaćanja stvarne površine poslovnog prostora od ugovorene, prikrio tu činjenicu najmodavcu poslovnog prostora na koji način je za svoje društvo ostvario nepripadnu imovinsku korist u iznosu od preko 120.000 kuna.

Protiv osumnjičenog, zbog navedenih kaznenih djela podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru”, navodi se u priopćenju PU zadarske.