fbpx

Pupić-Bakrač stanje ljudskih resursa u zadarskoj bolnici nazvao tragičnim – za primjer naveo Očni odjel

Izviješće o poslovanju koje je Opća bolnica Zadar dostavila „na znanje“ vijećnicima ipak je izazvalo buru, jer je ustanovljeno da je dio izvješća doslovno prepisan iz prethodne godine.

“Ovo očigledno, dobivamo samo formalno, jer ako usporedimo izvješća o radu Bolnice iz 2020. i 2021. godine, vidimo da su prekopirana. Jednak je broj hospitalizacija, jednake su brojke i po kategorijama hospitaliziranih, da li su turisti, strani ili naši državljani, itd. Sve brojke su identične za 2020. i za 2021. godinu. Još veći biser je što u izvješću, koje se dakle odnosi na razdoblje cijele prošle godine, stoji da se okončanje radova na Dnevnoj bolnici očekuje u lipnju 2021. godine. I to je, dakle, prepisano – kazala je esdepeova vijećnica Vedrana Mišković.

“Najveći problem odlazak kadra. Zapošljavanje u OB Zadar je rak rana – rekao je Zubčić. Istaknuto je da je veliki broj vrlo kvalitetnih liječnika iz zadarske bolnice otišlo u privatne klinike ili u druge gradove, te da mladi specijalizanti ostaju bez mentorstva i prilike da uče od najboljih.”, komentirao je Jure Zubčić (SDP).

Marko Pupić Bakrač (AM) je stanje ljudskih resursa u zadarskoj bolnici nazvao tragičnim, a za primjer je naveo Očni odjel.

“S tog odjela otišle su dvije liječnice, a vjerojatno će i treća. Govorimo da bolnički liječnici dodatno rade u poliklinikama, a što je kada liječnici imaju svoju polikliniku, kao šefica Očnog odjela dr. Konjevoda? Koliko se čeka na operaciju očne mrene u bolnici? Po godinu ili dvije godine. A koliko se čeka u privatnoj klinici doktorice Konjevoda koju vodi sa svojim partnerom dr. Čanovićem? Čeka se pet minuta. Ima privatnu kliniku, a radi u bolnici. Pa to je nebulozno, to treba odmah ukinuti”, ustvrdio je Pupić Bakrač na posljednjoj Županijskoj sjednici.

Njegov govor možete poslušati u videu u nastavku teksta.