fbpx

PUPIĆ-BAKRAČ: Suvlasnik Ledane privatno uzurpirao gradski teren i pretvorio ga u dvorište svoje kuće?

Županijski vijećnik AM Marko Pupić Bakrač održao je danas press konferenciju na adresi Maka Dizdara 48 ispred objekta koji je u vlasništvu tvrtke Riva Liburna koja je udjedno i vlasnik kluba Ledana. Pupić-Bakrač je iznio nove informacije oko sučaja Ledana kao i informacije o objektu, villi na navedenoj adresi, a koja je prema informacijama i dokumentaciji kojom Pupić-Bakrač raspolaže, sagrađena ilegalno te je ujedno i okupirana površina odnosno teren u vlasništvu Grada Zadra.

“Kako to Grad Zadar štiti svoje vlasništvo i kako to njima nije upoznato? Ovdje je pohodila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kada je bila poplava, a Brane Markov je tada obavijestio javnost da mu je poplavila teretana. Kako to nisu vidili gradski oci i pročelnici kada su ovdje pohodili Branu Markova?

Tvtka Riva Liburna istu uzurpaciju koju radi u Perivoju kraljice Jelene radi i tu. To nije izoliran slučaj, to oni rade stalno. Ovaj objekat nije niti na pola metra od gradske parcele, a villa je van gabarita. Jer villa od 470 m2, ja neznam kako je ta villa dobila građevinsku dozvolu jer nemože dobiti građevinsku dozvolu ako dva metra nije udaljena od susjedne parcele. Da li je to rađeno bez građevisnke dozvole ili je to naknadno legalizirano, ja neznam. Ali tu vidite protuzakonite radnje Rive Liburne d.o.o.”, izjavio je Pupić-Bakrač.

“Što se tiče same Ledane, ja samo došao do još nekih šokantnih saznanja, a to je da Ledana ne posjeduje vodomjer za vodu. Od bivših djelatnika dobio sam informaciju da se u Ledani krade struja i voda i da se ne prijavljuju prihodi da jedan dio ide na crno. Provjeravajući to, pokušao sam doći u Vodovod, dva puta sam dolazio kao županiski vijećnik. Nažalost, tamo se direktor Matek zabarikadirao, samo još bodljikava žica fali. Lakše je ući u ruski bunker nego u Vodovod. Ne želi davati nikakve informacije.”, kaže Pupić-Bakrač.

Plaća li Ledana struju i vodu?

“Iz Nasada sam dobio informacju da Ledana nema sat za vodu, nego da to ide preko njihovog sata i da su oni stavili sekundarno brojilo, što me šokiralo. To znači da se Nasadi osim što  se bave inajmljivanjem gradskih povšina, sada bave i obračunom vode. Stvarno nevjerovatno što se tamo događa. Nakon svega ovoga neznam uopće kako je Krnčević još direktor tamo.

Što se tiče struje, pokušao sam kontaktirati zadarsku Elektru. Međutim, u rukama zadarske Elektre više nije ništa. Ja sam pisao Zagrebu. Tu se nemože ustanoviti što je na tom satu od bunkera, pretpostavljam samo bunker, a ovo vanjsko, da li je na javnoj rasvjeti ili na čemu je, trenutno nemožemo ustanoviti. Ja apeliram na vas da pokušate ustanoviti. Sve svijetli kao u Betlehemu, a tko plaća? Vjerovatno veliki dio građani grada Zadra.

Također od bivših djelatnika dobio sam informaciju da pojedini izvođači koji su bili Ledani, prvenstveno su mi ukazali na Gibonija i Severinu čiji nastupi su plaćani od Turističke zajednice, a da je Ledana prikupljala profit od njihovih nastupa pa je čak naplaćivala ulaznice. Ja sam pokušao provjeriti tu informaciju. Gospodin Paleka mi to negira, od Županijske turističke zajednice nisam dobio nikakav odgovor. Gospodinu Paleki toliko vjerujem, da mi kaže da je dan jja bi išao provjeriti. Zašto se ne očituje gradonačelnik kad vidi sve ovo?”, pita se Pupić-Bakrač.

Kompletan govor pogledajte u sljedećem videu.