fbpx

RADETA: U ‘Ledani’ su vjerovatno znali za nesretni događaj no nastavili su raditi

Gradski vijećnik Daniel Radeta (SDP), kod kojeg je bio smješten 20-godišnji Irac koji je život izgubio u padu s bedema, sinoć je za Dnevnik Nove TV izjavio kako postoje indicije da su u klubu “Ledana” znali za nesretni događaj jer je između jedan i dva sata u noći, glazba bila ugašena na pola sata.

“Postoje indicije da se glazba u tom periodu zaustavila na period od pola sata da bi kasnije nastavila uredno svirati. To definitivno treba rasvijetliti. U klubu postoje kamere i lako se može provjeriti ta informacija, ali i vidjeti što se točno dogodilo. Ukoliko snimke postoje, one trebaju doći do policije i javnosti, ako ne dođu, onda za to sigurno postoji razlog”, kazao je Radeta.

“Informaciju da je glazba bila ugašena dobio sam od poznanika koji su bili tamo. Boli me što smo više puta upozoravali na problematiku tog prostora i nezaštićenosti bedema na tom mjestu. Iz Grada Zadra govore da su tražili suglasnost za postavljanje ograda, ali su iz Ministarstva kulture i medija jasno rekli da nikakva suglasnost za postavljanje ograde na tom prostoru nije tražena”, kazao je Radeta.