fbpx

Šef ureda potpredsjednice vlade pijan autom udario dijete pa bježao

Predstojnik Vladina ureda uhićen jer je autom naletio na dijete a potom pobjegao je Dalibor Šemper, koji je šef ureda potpredsjednice Vlade Anje Šimprage.

Podsjetimo, policija je sinoć izvijestila da je uhitila vozača koji je jučer pobjegao s mjesta nesreće u kojoj je teško ozlijedio dijete, a potpredsjednica vlade Anja Šimpraga (SDSS) potvrdila je Hini da je uhićeni vozač predstojnik njezinog ureda, ne navodeći njegovo ime.

Šemper je u petak navečer u Štikadi kod Gračaca vozeći pod utjecajem alkohola sletio automobilom s kolnika i naletio na desetogodišnjeg dječaka koji se kretao u suprotnom smjeru uz desni rub izvan kolnika. Dijete je teško ozlijeđeno, a vozač je “htio napustiti mjesto događaja bez da ozlijeđenom dječaku pruži pomoć iako je to mogao učiniti”, objavila je policija.

Ozlijeđeni dječak prebačen je iz Gospića u KBC Zagreb gdje je operiran i stanje mu je stabilno. “U prometnoj nesreći zaradio je politraumu, ozlijeđeno je više organskih sustava, ali dijete je sada stabilno i nije u životnoj opasnosti”, rekao je Hini ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić.

Tko je Dalibor Šemper?

Šemper je rođen 1976. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u zagrebačkim Sesvetama, a potom je 2004. diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Kako stoji na stranicama Vlade, Šemper je šef ureda potpredsjednice vlade od 2021. godine. Od 2019. do 2020. bio je savjetnik Koordinacije za upravljanje državnom imovinom, a prije toga je dvije godine radio kao savjetnik za informacijsku sigurnost u glavnom tajništvu vlade.

Od 2016. do 2019. bio je tajnik ravnatelja Ureda Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje te tajnik ravnatelj Ureda Koordinacije za upravljanje državnom imovinom. Od 2013. do 2016. bio je tajnik ravnatelja Ureda Koordinacije za unutarnju politiku i upravljanje državnom imovinom.