fbpx

KAD MARTINA DALIĆ UPRAVLJA Iz Podravke otišlo 240 radnika, ali doveli su 14 novih menadžera

Podravka se sve više suočava s nedostatkom radne snage u pogonima te kvalificiranih radnika na održavanju. U Podravki napominju kako su zbog toga bili prisiljeni angažirati strane radnike iz Nepala i Tanzanije. No, to i dalje nije dovoljno, piše portal Danica.

Prema službenim kompanijskim podacima, grupa Podravka je posljednjeg dana lipnja imala ukupno 6.545 zaposlenih. To je oko 200 radnika manje nego istog dana lani i čak 240 zaposlenih manje nego istog dana predlani kad je kompanija zapošljavala ukupno 6.785 ljudi.

S druge strane, u Podravki navode kako je njihov menadžerski i stručni tim u proteklo vrijeme ojačan stručnjacima sa znanjima i iskustvima koji su došli iz etabliranih kompanija u kojima su ostvarili značajne karijere i odlične poslovne rezultate.

“Podravki se u proteklih godinu dana pridružilo 14 novih menadžera s respektabilnim karijerama u hrvatskim i inozemnim kompanijama. Novom organizacijom u istoj je mjeri dana prilika za napredovanje i Podravkinim internim stručnjacima i menadžerima s iskustvom”, ističu u koprivničkoj tvrtki.