fbpx

Majka Damira Škugora, uhićenog šefa u Ini, također je u plinskom biznisu – ima svoju tvrtku

Damir Škugor, šef Inine Službe za prodaju plina, s ocem Danom Škugorom uhićen je u subotu zbog malverzacije s prodajom plina, a dio od nelegalne zarade za koju ga tereti Uskok – nešto manje od pola milijarde kuna – završio je na računu Škugora starijeg.

Međutim, izgleda i da je Škugorova majka i Danina supruga Rada Škugor u “plinskom poduzetništvu”. Jedina je, naime, vlasnica tvrtke 3D-Company, koja se, među brojnim djelatnostima, bavi i opskrbom te trgovinom plinom.

Njezina kompanija, pokazuju podaci u sudskom registru i na portalu Poslovna.hr, bavi se i proizvodnjom, trgovinom, skladištenjem, distribucijom i opskrbom energije, pa i organiziranjem tržišta energijom. Navedeni su i trgovina, na veliko i malo, ukapljenim naftnim plinom, a sve te djelatnosti registrirane su od prošle godine, pokazuju podaci sudskog registra, kada su se već, prema Uskoku, odvijale malverzacije u Ini.

Tvrtka posljednje dvije godine u gubitku

Kao predmet poslovanja tvrtke Rade Škugor, osnovane 1994. godine, navedene su i djelatnosti nepovezane s energetikom poput posredovanja u prometu nekretnina i poslovanje nekretninama te turističkim uslugama u nautičkom turizmu.

Između ostalog, bavi se i zastupanjem inozemnih tvrtki, trgovačkim posredovanjem na domaćem i inozemnom tržištu, proizvodnjom hrane i pića, pa i proizvodnjom i prometom grožđa za vino te vina, kao i poljoprivrednim djelatnostima te uzgojom stoke, peradi i ostalih životinja.

Prema portalu Poslovna.hr, njezina tvrtka, koja je 2021. imala dva zaposlenika, u istoj je godini ostvarila prihod od oko 335.000 kuna. U posljednje dvije godine poslovala je s gubitkom, a lani je bila oko 15.000 kuna u gubitku.

‘Najstarija aktivna šibenska obrtnica’

U članku iz svibnja ove godine na portalu Šibenik News Rada Škugor je opisana kao “žensko lice županijskog poduzetništva”, “najstarijom aktivnom šibenskom obrtnicom i poduzetnicom” te “nastavljačicom 110 godina duge tradicije prodaje pozamanterije u Šibeniku”. Kako su opisali, Škugor je počela raditi kao trgovkinja i poslovođa u prehrani, a nakon propasti Šibenke, okrenula se poduzetništvu.

Nakon uhićenja njezina supruga i sina, jedan od njihovih mještana je opisao lokalnom portalu ŠibenikIn da je Rada Škugor sa suprugom Danom u crkvi Gospe od Zdravlja u Dubravi kraj Šibenika skupljala milodar i da tamo cijela obitelj ima i rezerviranu klupu u prvom redu na misama. Navodno su donirali i sredstva za obnovu crkve.

Jedan gospodin, koji je htio ostati anoniman, portalu je kazao da je Damir Škugor donirao 100.000 kuna za crkvu. “Time je valjda kupio mir kod crkve i Boga. Nije bio često tu, ali su mu zato roditelji Dane i Radojka skupljali lemozinu na misama. Majka mu se ponašala kao da je crkva njena, a po selu s priča da su baš zbog nje smijenjeni svećenici koji joj nisu odgovarali. Sad ni nemamo svog župnika, nego nam dolaze na mise sa strane”, rekao je.