fbpx

Nastavlja se raspad državne firme koja popravlja kanadere – još jedan radnik dao otkaz, ‘više ne želi biti dio toga svega’

Nakon što su jučer u Zrakoplovno-tehničkom centru (ZTC), državnoj tvrtki u kojoj se servisiraju protupožarni zrakoplovi, dvojica radnika dala otkaz, danas je ugovor o radu raskinuo još jedan radnik. Kako neslužbeno doznaje Dnevnik.hr, riječ je o mehaničaru-limaru. Razlozi službeno nisu poznati, no portal piše kako se može čuti da više ne želi biti dio svega.

Kako se jučer pisalo, i jedan od dvojice radnika koji su jučer dali otkaze je rekao kako “ne želi više biti dio te kaljuže, ne samo zbog medijskih napisa, te ustvrdio da zaposlenici imaju gdje raditi jer imaju odlične reference, traže ih i cijene”. Radnik je također izjavio da je do stanja s protupožarnim avionima dovelo nesposobno tehničko vodstvo ZTC-a.

Šef ZTC-a kaže da nije ‘istražni organ’

S druge strane, šef uprave ZTC-a Zdravko Klanac izjavio je početkom kolovoza da je snimka mehaničara koji je sam sebe fotografirao u Austriji i slao kolegama razlog za izvanredni otkaz. Klanac je također rekao da se smatra odgovornim za kašnjenje servisa protupožarnih aviona, ali je nadodao da mu je savjest čista.

“Na čelu sam ZTC-a i odgovoran sam za sve dobre i loše stvari. Moja savjest je mirna, što se mene tiče i velikog broja ljudi, napravili smo sve da se radovi naprave. Imamo 27 mehaničara, njih šest je na godišnjem, dvoje se vraća idući ponedjeljak”, rekao je tada Klanac.

O radnicima koji su navodno na bolovanju, a istovremeno rade u inozemstvu, Klanac je rekao da je za to čuo iz medija. “Za jednog od njih smo od inspekcije HZZO-a tražili provjeru bolovanja. Čuo sam da netko od vas ima snimke. Za mene je ta snimka za izvanredan otkaz. Čuo sam da se radi o mehaničaru koji se sam sebe fotografirao u Austriji i slao kolegama”, rekao je Klanac, pa zaključio kako on nije “istražni organ”.